Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Luk P3 - i stedet for P2
Onsdag 5. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Hvis politikerne virkelig ønsker at gøre kommerciel radio bæredygtig i Danmark, så er det P3, der skal lukkes. Ikke P2, som synes at være regeringens udspil." Sådan skriver Information i dag i en leder. Dagbladet Politiken er også bekymret over den måske kommende lukning af P2, men hilser forslaget om en konkurrent til P1 meget velkomment.
"Det ville i sandhed være en smuk verden, hvis der var publikumsgrundlag for to seriøse samfundsdebatterende radiokanaler i Danmark," hedder det i dag i dagbladet Information i en leder om, at mediepolitikerne i disse dage arbejder på planer om at etablere en privat - men statsfinansieret - alternativ radiokanal til P1.

Information skriver videre: "Dette udspil udstiller VK-regeringens splittelse i forhold til DR og mediemarkedet generelt. Man ønsker at indføre markedsvilkår i medierne, men man stoler ikke på, at markedet kan levere kvalitetsindhold. Det kan det heller ikke, når vi taler om et så lille sprogområde som det danske. Det er simpelthen ikke økonomisk rentabelt at tale til andre end den laveste fællesnævner. Og her kunne man så passende spørge, om det så ikke var en idé at lade de kommercielle udbydere gøre netop det og i stedet lukke P3.

Lukker man P2, fjerner man netop en stor del af DR's kerneydelse. Den klassiske musik skal man lede længe efter andre steder, og derfor er det i sandhed en service fra DR's side."


Konstruktiv konkurrence til P1

Politiken beskæftiger sig også med medieforhandlingerne på lederplads. Avisen kalder udspillet om en alternativ kanal til P1 for "tankevækkende".

Selv om der skulle følge en solid statsstøtte med sendetilladelsen; en støtte der ville give gode vilkår for at bringe nyheder, kultur og baggrund på et højt niveau - så vil den nye konkurrent også få hårde vilkår, da P1 er en kanal med programmer af høj standard. "Det bliver ikke nemt at lokke de kvalitetsbevidste lyttere væk," skriver Politiken.

Men tilføjer i samme 'åndedrag,' at det måske heller ikke bliver nødvendigt: "For hvis de to forskellige P1-kanaler kommer i frugtbar konkurrence, vil de begge vinde ved den."

Det hedder videre i Politikens leder: "Udspillet er tankevækkende allerede ved sin idé om konkurrence. I stedet for at knytte konkurrencen til kommercielle betingelser, der (som set før) nemt kunne sigte mod laveste fællesnævner og højeste reklameprocent, vendes blikket mod indholdet, journalistikken, holdningerne, henvendelsesformen - alt sammen gode og legitime konkurrenceparametre, blot med kvaliteten som udgangspunkt, ikke kvantiteten, pengene og målingerne."

Det er dog afgørende, at ændringerne i DR ikke kommer til at gå ud over den klassiske musik og jazz'en. DR skal blot - med tre FM-kanaler - blande kortene anderledes. Måske kunne man spare på de mange genudsendelser.

En anden afgørende forudsætning iflg. Politiken er, at den nye alternative P1-kanal ikke skal finansieres ved, at DR får færre økonomiske midler.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -