Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Voldsomt personopgør på Radio Hvidovre - radioens fremtid er usikker
Onsdag 22. februar 2006
Af Eric Larsen
 
Den daglige leder gennem 10 år og stifter af Radio Hvidovre, Ole Bærentzen (billedet), er af en nyvalgt bestyrelse blevet bedt om at aflevere nøglerne. Hans tilstedeværelse på stationen er uønsket. Samtidig er det usikkert, om Radio Hvidovre overhovedet kan fortsætte med at sende – og i kulissen truer en ny sendetilladelse til 'Hvidovre Lokalradio' - hvor Ole Bærentzen er med.
Efter at der i lang tid har været problemer med at skaffe en fuldgyldig bestyrelse til Radio Hvidovre, lykkedes det på en ekstraordinær generalforsamling at få nedsat en sådan – men ny formand blev ikke Ole Bærentzen, men Ragnhild Fenger.

Den nye bestyrelse udpegede straks Mogens Fenger som daglig leder, en tidligere medarbejder der forlod Radio Hvidovre efter store samarbejdsproblemer med Ole Bærentzen. Næste træk blev en regulær ”fyring” af Ole Bærentzen – han blev bedt om at aflevere nøgler og teknisk udstyr samt fremover at holde sig væk.

Den nye bestyrelse varsler nu i stedet bedre samarbejde med både konkurrenten Hvidovre Nærradio og med kommunens kultur- og fritidsudvalg. Samarbejdsklimaet har ikke været det bedste på frekvensen hidtil, idet Ole Bærentzen ofte har brokket sig over forfordeling af Hvidovre Nærradio fra kommunens side.

I den lokale Hvidovre Avis har Ole Bærentzen givet udtryk for sin udlægning af sagen: Der var uenighed om den redaktionelle linie – jeg ønsker lokalt stof, og Fenger ønsker at lave musikradio. Nu bliver der sendt musik flere timer i træk for at udfylde sendetiden, og det uden at der foreligger en aftale med Gramex. Og det er ”ikke musik for voksne mennesker der bliver spillet”, ifølge Ole Bærentzen, der i sine 10 år på Radio Hvidovre holdt sig til afgiftsfri klassisk musik.

I stedet har kredsen omkring Ole Bærentzen nu ansøgt om sendetilladelse til 'Hvidovre Lokalradio' hos Mediesekretariatet. Der er rigeligt med ledig sendetid på FM 95.2, så man regner med snart at få sendetilladelse og vil dernæst søge om at måtte bruge kommunens lokaler på Hvidovre Enghavevej, hvorfra de 2 hidtidige stationer har delt et link til senderen. Der skal nok blive tale om et hjerteligt gensyn.

Derimod ser det mere sort ud for Radio Hvidovre. En ting er udsigt til øgede musikudgifter – men den manglende fuldgyldige bestyrelse på Radio Hvidovre betød, at kommunen ved fordeling af årets lokalradiopulje på 360.000 kr. atter forfordelte Hvidovre Nærradio, der nu får næsten 300.000 kr. mod at sende 50 timer pr. uge – Radio Hvidovre må nøjes med resten, selv om de har 24 timer pr. uge. Kultur- og Fritidsudvalget satte spørgsmålstegn både ved Radio Hvidovres bestyrelse og om der overhovedet var orden i økonomien. Desuden er stationens hjemmeside blevet lukket.

Dertil kommer, at Radio Hvidovre pga. den interne uro ikke nåede at ansøge Mediesekretariatet om fornyelse af sendetilladelsen inden fristens udløb. Det er usikkert, hvilke konsekvenser det får, idet det er første gang, Mediesekretariatet skal administrere forlængelserne af lokalradioernes sendetilladelser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -