Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Krygerpris til P4s '9. april 70 år efter'
Torsdag 2. december 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det bliver holdet bag den nyskabende radioudsendelse '9. april 70 år efter', der modtager DR-kollegernes radiopris Krygerprisen.
Stillede man ind på P4 og hørte morgenradio den 9. april 2010, blev man trukket 70 år tilbage i tiden og genoplevede besættelsesdagen i 1940. Holdet bag udsendelsen, DR Trekanten, DR Esbjerg og DR Syd har skabt en udsendelse, der er enkel, original og ikke mindst nyskabende - og det bliver nu belønnet.

Fredag den 17. december vil DRs mediedirektør Mikael Kamber overrække Krygerprisen, og de 25.000 kr. der følger med til hele holdet bag udsendelsen.

Mediedirektør Mikael Kamber forklarer valget af årets vinder således: "Krygerprisen går normalt til en enkelt person, men nogle gange må man gøre en undtagelse. For Krygerprisen går først og fremmest til nogen, der viser nye veje for formidling på radio. Og her er det ganske enkelt ikke til at komme uden om 9. april-udsendelsen. Ideen er på én gang simpel og enestående godt tænkt, og så er den ført ud i livet, så hårene rejser sig. Læg dertil, at udsendelsen aldrig ville kunne være lavet på et andet medie end lige præcist radioen. Det er den slags stof, som Krygerpriser bliver lavet af. Jeg glæder mig til at overrække den."

De var både glade og stolte på P4 Trekanten, Syd og Esbjerg, da deres redaktionschefer Morten Teilmann-Jørgensen og Anette Johnsen kunne fortælle dem, at de have fået DR-kollegernes radio-pris.

"9. april-udsendelsen har fyldt meget på redaktionerne i DR Syd, Esbjerg og Trekanten, både for de, som har været med i produktionen og de, som imens har skullet løfte regionernes andre opgaver," siger redaktionschef i DR Syd og Esbjerg Anette Johnsen og fortsætter: "Der var virkelig stor glæde på redaktionen, da vi fik at vide, at prisen gik til os. Det er et dejligt skulderklap, som giver os alle lyst til at videreudvikle denne form for formidling."

Udsendelsen fik i september også to Prix Radio-priser, og redaktionschef i DR Trekanten Morten Teilmann-Jørgensen er en smule overrasket over den store landsdækkende opmærksomhed udsendelsen har fået:

"Udsendelsen blev kun sendt på de tre P4-regionalradioer i sydlige Jylland. Derfor har det været en lille smule overraskende, at så mange har lagt mærke til den. Den fejl laver vi ikke igen - næste gang gør vi det landsdækkende, og det vil man kunne høre i 2011."

Mange af de tre P4-regioners medarbejdere var involveret i udsendelsen, hvor Anette Johnsen var studievært og Morten Teilmann-Jørgensen producer, mens Trekantens redaktionsleder Jan Laursen var arbejdshesten, som fik alle ender til at hænge sammen.

Priskomiteen begrunder deres valg med, at 9. april-idéen er original, nyskabende og dejlig enkel. Man tager en historisk kendsgerning, som alle tror, de kender og omsætter den til et fremadskridende dramatisk forløb.

"Når P4 genskaber begivenheden i realtime bliver det til en hel ny måde at lave kreativ radio på. Man forstår pludselig, hvordan det må have været dengang, nye perspektiver og sammenhænge vokser frem, og det er en radiofonisk bedrift af dimensioner," skriver priskomiteen i sin begrundelse.

Krygerprisen er opkaldt efter Christian Kryger, der var én af pionererne inden for radioreportage. Hvert år uddeles prisen til en eller flere medarbejdere fra DR, der har gjort noget særligt for radiomediet. I år uddeles prisen for 38. gang.

Udsendelsen kan høres her:
http://www.dr.dk/Regioner/Trekanten/Niende_April/20100409073544.htm


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -