Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KOMM beskylder politikerne for smøl
Onsdag 4. februar 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Trods de liberaliseringer som den nuværende regering har fået gennemført, er der stadigvæk en række alvorlige udeståender. Det gælder spørgsmålet om den længe ventede forøgelsen af sendestyrken for lokalradioer som Telestyrelsen fortsat ikke kan optimere til mere end sølle 500 Watt. Der er tale om smøl, skriver de kommercielle radiostationers brancheorganisation KOMM i nyeste nummer af Radiofaxen.
KOMM har fremlagt et konkret forslag til en delvis replanlægning af frekvenserne som klart - uanset ulemperne ved et frekvensskift – vil betyde en forøgelse af sendestyrken for radiostationerne, som derved vil komme op på mellem 1 – 3 kW, og som tillige vil forøge antallet af lokale frekvenser i storbyerne. KOMM´s forslag viser tillige, at omkostningerne ved replanlægningen er minimal. Det fremlagte forslag er troværdigt og veldokumenteret og bør gennemføres snarest med eller uden Telestyrelsens opbakning, hedder det videre i Radiofaxen.

Formand for KOMM, Bent Helvang, kritiserer endvidere, at der nu påny sættes begrænsninger i løbetiden for sendetilladelser til lokale radiostationer: "Det faktum at en række lokal radioer nu skal vente endnu et år før de kan få deres endelige sendetilladelse på plads, er det nærmeste man kan komme en håndsrækning til lokalradioernes konkurrenter, idet de pågældende radioer intet kan foretage sig på investerings- eller ansættelsessiden før en fremtidigt sendetilladelse er på plads".

Radiofaxen slutter med at konstatere, at der er sket en hel del siden Radio Mercur blev lukket: "Dengang styrede staten alle radiokanaler og tv-kanaler. I dag styrer staten 4 ud af 5 landsækkende radio-kanaler, altså 80 pct. Forhåbentlig går der ikke 42 år med at få frigivet yderligere 20 pct".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -