Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR censurerer sang, der kritiserer dansk udlændingepolitik
Torsdag 9. oktober 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En sang af forfatter Hans Kragh-Jacobsen vandt en sangskriverkonkurrence hos KODA og den skulle derfor spilles i DR på Spil Dansk Dagen den 30. oktober sammen med to andre vindersange. Det var i hvert fald beskeden fra KODA. Men pludselig kom der en ny melding fra KODA om at sangen alligevel - som den eneste af tre vindersange - ikke ville blive spillet på DR. "Kovendingen er et udtryk for selvcensur og DR's frygt for, at det vil få politiske konsekvenser at spille en sang, der i den grad kritiserer den danske udlændingepolitik," mener forfatteren. DR afviser - og KODA undskylder.
Hans Kragh-Jacobsen kalder det i Politiken en efterrationalisering og et bevidst fravalg, når KODA pludselig kontakter ham for at fortælle, at der aldrig har været en aftale med DR om at spille sangen.

"Der er nogen, der har sagt, at den sang ikke skal synges. Jeg ved ikke, hvem det er. Men når man laver sådan en konkurrence, er det absurd, at det ikke er alle sangene, der skal spilles. Især vindersangen i en ny kategori. Så halter logikken for mig. Jeg tror, at der er folk, der ryster i bukserne over for Dansk Folkeparti, fordi de er bange for, at sangen vil falde nogen for brystet", siger Hans Kragh-Jacobsen.

KODA siger, at det hele er en stor misforståelse - og beklager det hele. Herfra lyder det nu, at vindersangen i, hvad der er en ny kategori i KODA's sangskriverkonkurrence ikke skal spilles i DR. Det har ellers hidtil været traditionen i de to andre sangkategorier.

Hans Kragh-Jacobsen kalder det absurd, at det ikke er alle sangene der skal spilles. Især vindersangen. Han tror, at der er folk i DR, der ryster i bukserne over for Dansk Folkeparti

I DR afviser musikchefredaktør Ole Mølgaard pure Hans Kragh-Jacobsens beskyldninger. Han siger, at han slet ikke har set teksten - før den blev trykt i Politiken i sidste uge.

"Det er ikke sådan, at vi ikke vil spille Hans Kragh-Jacobsens tekst. Men KODA har lavet en konkurrence, og det har hele tiden været planen, at vi kun ville spille to af sangene, uafhængigt af hvem der har skrevet teksterne og hvad sangene handler om", forklarer Ole Mølgaard overfor Politiken. Han kalder det "super uheldigt", at kunstneren ikke har fået meldt klart ud.

Sangen som DR ikke vil spille hedder: 'Det land som rummer alle jordens farver' - og kan høres her (følg link nederst på siden):

http://www.spildansk.dk/komponist/index.php


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -