Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kritik af Sky Radios nyhedsprofil
Torsdag 6. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio P5 vil kun bringe 4½ minuts nyheder i timen, når stationen den 15. november bryder DRs hidtidige monopol på landsdækkende public service radio. Sky mener, at de knap fem minutters nyheder i løbet af en time lever op til de krav om kvalitet, alsidighed og mangfoldighed, som der er krævet i henhold til sendetilladelsen. Andre er mere skeptiske. Medieordfører i Dansk Folkeparti, Poul Nødgaard, er ikke umiddelbart begejstret for Skys nyhedsprofil. "Det lyder ikke helt efter bogen", siger han til Jyllands Posten, og TV 2/Nyhedernes chef Michael Dyrby kalder det idéforladt med nyheder på hele og halve klokkeslæt.
Sky Radio P5 er forpligtet sig til at sende mindst 1.000 timers nyhedsudsendelser og magasinprogrammer om året - og der skal være kvalitet, alsidighed og mangfoldighed i nyhedsudsendelserne. Det er tilmed præciseret, at "kvalitetskravet indebærer mere end blot hurtigt at gengive andres nyheder gennem referat eller telegramoplæsning".

Men nyhedsdækningen vil blive klaret næsten udelukkende med et abonnement på Ritzau. Sky vil kun - i meget begrænset omfang - selv lave journalistiske indslag.

Iflg. et indslag i Radioavisen onsdag vil Sky Radio udover timenyheder sende et dagligt magasinprogram af en times varighed, hvorefter man netop kommer over kravet om 1.000 timer nyhedsudsendelser og magasinprogrammer årligt. Sky fortolker imidlertid begrebet "magasinprogrammer" bredt, og bebuder at det sagtens kan være f.eks. livsstils- eller boligmagasiner.

Adm. direktør i Sky Radio, Kasper Krüger, fortæller iflg. Jyllands-Posten, at nyhedsudsendelserne hovedsageligt vil komme til at bestå af nyheder, som bliver læst op, og enkelte indslag. Krüger lægger vægt på, at nyhederne på Sky Radio skal give overblik og konstaterer, at der vil blive lagt vægt på positive nyheder, mens sladder og kriminalstof bliver nedprioriteret.

TV 2/Nyhedernes chef Michael Dyrby er ikke imponeret. Han siger til avisen: "Da det er om morgenen, at langt de fleste hører radio, ville vi have haft tre-fire personer i nyhedsstudiet og have blandet musik, nyheder og indslag. Desuden ville vi have valgt længere nyheder kl. 12 og 15 og så tre minutters nyheder resten af døgnet".

Radiodirektør i DR, Leif Lønsmann, er mere diplomatisk. Han kalder Skys nyhedsudspil for "spændende".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -