Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Regeringen for gode ved DR
Tirsdag 25. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Mange mener, vi er for gode ved DR." Sådan siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, til JydskeVestkysten. Hun afviser, at Venstre og regeringen har noget imod DR, og siger, at det er en myte og en skrøne, at regeringens udspil til et medieforlig vil ramme DR hårdt. Tværtimod vil DR få flere penge, siger Ellen Trane Nørby.
"Vi har bestemt ikke noget imod Danmarks Radio. Danmarks Radio er en rigtig god public service-leverandør i Danmark og også en vigtig kulturinstitution. Det fremgår også meget klart af det medieudspil, som Venstre og regeringen har lavet," siger Ellen Trane Nørby.

Hun fremhæver, at der er lagt op til, at DR i de næste fire år får tilført flere penge, end DR har i dag. Men samtidigt ønsker regeringen, at der sker et monopolbrud på nyheder og landsdækkende public service.

"Jeg tror ikke, det er usundt, at man også på landsdækkende radioer skal konkurrere om at lave spændende aktualitetsprogrammer og rigtig godt indhold til danskerne." siger Ellen Trane og henviser til, 1980'erne, hvor der også var behov for, at der kom en anden public service-aktør på tv.

Selv om masser af eksperter og topchefer i mediebranchen nærmest har stået i kø for at kritisere regeringens planer, så afviser Ellen Trane kritikken.

"Der var også danskere, der kritiserede oprettelsen af Storebæltsbroen. Det er ofte sådan, at kommer der noget nyt, så siger man: »Ah, har vi nu ikke det, vi skal have?«, og når det så står der, så er der egentlig ingen, der vil undvære det."

Ellen Trane siger videre, at regeringen på ingen måder vil fjerne P2 eller den klassiske musik.

"Hvis man læser oplægget, kan man se, at formidlingen af den klassiske musik skal styrkes. Det, vi drøfter, er det sendebånd, hvor P2 ligger i dag. Og det er klart, at det selvfølgelig giver en udfordring i, at den klassiske musik fortsat bliver sendt, blot et andet sted," siger Ellen Trane til JydskeVestkysten. Hun nævner i den forbindelse, at sendefladen på P1 i høj grad består af genudsendelser, og at der er plads på P4s aftenflade.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -