Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kamp om sendetiden på Odense 87.9
Tirsdag 21. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lokalradionævnet i Odense har tildelt 87.9 MHz til deling mellem universitetsradioen UFM og Radio ONR (Odense Nærradio). Sidstnævnte er et samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og Radio 3, og Radio ONR havde fået frist til i dag for at tilkendegive om man var interesseret i at udnytte sendetilladelsen, og det svarede man ’ja’ til. Det sker samtidigt med at UFM og Radio ONR har måttet opgive, at opnå enighed om fordelingen af sendetiden på 87.9 MHz. Parterne står meget langt fra hinanden: UFM ønsker at bevare sin dagsendetid og Radio ONR vil selv have hele dagsendetiden. Derfor bliver det nu nævnet, der skal fordele sendetiden.
I øjeblikket er 87.9 MHz en delt kanal mellem universitetsradioen UFM og Odense Studenterradio, men sidstnævnte fik indsendt sendetilladelsesansøgningen for sent, og mister derfor sendetilladelsen. Fra 1. juni har Radio ONR (Odense Nærradio), der er et samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og Radio 3 i stedet fået tildelt sendetid – 107 timer i alt – på 87.9 MHz. UFM har uændret 61 timer ugentlig sendetid.

De to parter – UFM og Radio ONR – har forgæves søgt at blive enige om fordeling af sendetiden.

Radio ONR ønsker dagsendetiden helt frem til kl. 18, og UFM ønsker sendetiden mandag-fredag kl. 07.00-19.00; subsidiært de nuværende sendetider, som er mandag-fredag 07.00-16.00 og weekend 08.00-16.00. Bestyrelsesformand for UFM Lotte Jack siger: “Vi har sammen med Studenterradioen i tre år drevet Danmarks eneste studenterfrekvens på velfungerende vis. Vi har opbygget en nyhedsredaktion, som hver morgen leverer studenternyheder til de 30.000 studerende i Odense. Tildeles vi sendetiden efter kl. 18, således som Odense Nærradio [Radio ONR] ønsker det, mister de studerende deres eneste mulighed for at få nyheder fra deres egen verden. Frekvensens lyttere får i stedet for generelle landsnyheder, som fås på en lang række andre frekvenser - og på morgen-tv for den sags skyld”.

Hun betegner videre nævnets beslutning om at tildele UFM og Radio ONR (Fyens Stiftstidende og Radio 3) sendetid på samme frekvens, som næsten det samme som at bede DR 2 og TV3 dele frekvens, og lægger ikke skjul på, at hun mener at Radio 3’s ønske om en frekvens i Odense virker noget overflødigt, da Radio 3 allerede råder over to 24-timers sendetilladelser, som de dækker Odense og resten af Fyn med.

UFM foreslår dog det lokale nævn at man søger om en frekvens mere til Odense, således at byen får i alt 4 frekvenser til lokaleradiobrug.

Så vidt radionyt.com erfarer vil der blive indkaldt til et møde i lokalradionævnet i Odense meget hurtigt med henblik på at tage stilling til sendetidsfordelingen på 87.9 MHz. Falder denne fordeling ud til Radio ONR’s ugunst ventes det, at de opgiver radioplanerne – hvormed en helt ny aktør, Odense Lokalradioforening, hvis radiokanal i givet fald kommer til at hedde ’City FM’, får chancen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -