Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil ikke sende nyheder på fremmedsprog - kulturministeren bøjer sig
Fredag 10. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og tv-nævnet har afgivet udtalelse om DRs redegørelse for opfyldelsen af public service kontrakten i 2008. Radio- og tv-nævnet finder samlet set, at DR i 2008 opfylder public service-kontraktens krav. Kun på ét område har DR fortsat ikke opfyldt kravene i kontrakten: DR har endnu ikke fået genoptaget nyheder på fremmedsprog - selv om Nævnet allerede påpegede manglen sidste år. Nu bøjer kulturminister Carina Christensen (kons.) sig så for DR, og vil ændre på public service kontrakten, så DR alligevel ikke skal sende nyheder på fremmedsprog i æteren. Nu er det nok, at DR bare skal lave disse nyheder på nettet og på tekst-tv.
DR sendte frem til udgangen af 2005 dagligt nyheder på en række af de vigtigste fremmedsprog, der tales i Danmark blandt flygtninge og indvandrere. Da det blev kendt at DR ville nedlægge disse nyhedsudsendelser, kaldte daværende medieordfører for de konservative - den nuværende kulturminister - Carina Christensen - det for et tilbageskridt for integrationen: "Det bekymrer mig, at nyheder på fremmedsprog bliver skåret væk, for vi mister et talerør til folk, som vi har ganske få muligheder for at nå. Det kan kun ses som et tilbageskridt for integrationen og rammer især ældre indvandrere og kvinder, der ikke arbejder, men går hjemme."

Dansk Folkeparti fandt dog lukningen af nyheder på fremmedsprog helt i orden.

Siden blev DR (alligevel) pålagt at genindføre disse nyheder på fremmedsprog i samme omfang som før 2006 i public service kontrakten for 2007-2010, men valgte at overhøre kravet i både 2007 og 2008.

Og nu oplyser Radio- og tv-nævnet, at Carina Christensen i i løbet af 2009 vil ændre public-service kontrakten, så DR alene skal levere nyheder på fremmedsprog på dr.dk og tekst-tv, og ikke ved udsendelser i luften - på DAB eller FM/AM.

Det gør ministeren, selv om Radio- og tv-nævnet påpeger, at det klart fremgår af public service kontrakten, at DR skal sende nyheder på fremmedsprog "i mindst samme omfang som i 2005 på DAB, tekst-tv og internettet m.v." - og at DR dermed ikke har opfyldt public service kontrakten.


Tilfreds med mere kultur

Radio- og tv-nævnet bemærker, at der er kommet markant mere kultur i både radio og tv. Et forhold der ellers blev kritiseret for et år siden af Nævnet.


Løftet dansktop-pegefinger

Nævnet kritiserer DR for, at de kvalitative virkninger af besparelserne på programudgifterne (187.5 mio. kr. årligt) ikke er belyst godt nok af DR. Nævnet har således kun kunnet kontrollere, at sendetidsmålene er opfyldt.

Endelig så peger nævnet på, at man "går ud fra, at flytningen af kendte stofområder som f.eks. Pigekoret eller Dansktopmusik til nye platforme som DAB eller net stedse sker under hensyn til de relevante målgruppers medievaner, så DR netop afspejler, ikke går foran, danskernes mediebrug."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -