Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Telestyrelsen står fast: vilkårene skal overholdes
Onsdag 9. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Op mod 12 lokale radiostationer har i de sidste dage fået besked fra Telestyrelsen om at de omgående skal stoppe med at benytte ulovlige sendere og de er samtidigt blevet meldt til politiet. KOMM mødtes i går med Telestyrelsen for at søge at udvirke en frist til de berørte lokalradioer, men Telestyrelsen har ikke hjemmel i lovgivningen til at give en sådan frist. Lokalradioerne skal overholde vilkårene for sendetilladelsen – ellers falder hammeren.
Jurist i Telestyrelsen Jesper Fejerskov oplyser til radionyt.com, at det var et meget konstruktivt møde og at han oplevede at KOMM også var interesseret i at få problemerne løst. Men Telestyrelsen kan ikke på nogen måde se til, at der anvendes udstyr der ikke er lovligt og hvor der er risiko for at forstyrre andre – måske livsvigtige tjenester. Derfor forudsætter styrelsen, at de stationer der har fået påbud om at standse brugen af de ulovlige sendere gør det. ”Det betyder jo ikke nødvendigvis at de skal lukke – de kan blot leje noget lovligt udstyr” påpeger Fejerskov.

Indtil nu er 11-12 sager endt med politianmeldelse og der kommer flere dumpende, oplyser Fejerskov. Han understreger at Telestyrelsen kun rykker ud i de tilfælde, hvor der kommer klager over forstyrrelser.

Formand for KOMM, Bent Helvang, siger til radionyt.com, at Telestyrelsen var velvillige – men at de ikke kunne eller ville give nogen form for respeed. Helvang skriver i dag til Telestyrelsen for at få visse formaliteter afklaret.

Det er firmaet Special Teknik i Herning, der har leveret langt de fleste af de ulovlige sendere – især af mærket Crown. Firmaet er nu i gang med at skaffe cirkulatorer hjem fra USA, således at senderne kan lovliggøres.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -