Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Jazzfestival på P2
Tirsdag 1. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
Selv om man ikke har mulighed for at deltage i Copenhagen Jazz Festival og Aarhus International Jazz Festival, kan man alligevel lytte til koncerterne.

DR's P2 planlægger en massiv dækning af de to festivaler samtlige dage fra torsdag den 3. juli og frem til og med torsdag den 17. juli. Bortset for en enkelt aften - hvor P2 sender fire en halv times opera - byder P2 på to timers festivalrelateret stof hver aften mellem klokken 22 og 24.

Der vil være daglige indblik, baggrund, reportager og interviews, ligesom der vil være musik med festivalaktuelle navne på jazzfestivalen i København og Århus.

Celine Haastrup er vært i programmet ’Jazz på festival’ flere af dagene klokken 23.05-24, og når dette program ikke sender, tager P2-programmet ’Kosmo’ i stedet på jazzfestival.

Derudover spiller ’Stardust’ festivalaktuelle cd’er, og i programmerne ’Jazzprofil’ og ’Jazzgigant’ bringer P2 musikalske portrætter af festivalaktuelle navne som Marilyn Mazur, Wayne Shorter, Ornette Coleman, Phil Woods, Paul Bley, Dianne Reeves, Kip Hanrahan og Thomas Blachman.

”Festivalerne er en vigtig bestanddel af danskernes sommer. De er også god radio, og det er mange virkeligt gode navne, der spiller i København og Århus. Derfor gør vi også meget ud af at afspejle dem, og jeg er stolt af, at det er blevet til næsten to timer om dagen med festivalrelateret jazzstof i hele perioden,” siger DR's chefredaktør for musik Ole Mølgaard.

Han håber, at DR kan komme til at spille en mere direkte rolle i Copenhagen Jazz Festival i de kommende år.

”Når musikken spiller ved festivalen næste år, vil Koncerthuset i DR være åbnet. Det giver samtidig mulighed for, at DR Byen ligefrem kan blive et af spillestederne. Det arbejdes der på, og så håber vi samtidigt at kunne sende koncerterne til alle de, som ikke lægger vejen forbi,” siger Ole Mølgaard.

For første gang bliver det i år også muligt at høre reportagerne og musikken fra jazzfestivalerne på digital radio på DAB.

P2 nemlig fra i går ogsså en DAB-kanal, så DR nu har 15 af slagsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -