Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frekvensomlægning er ikke pengene værd
Fredag 7. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Direktør for Radio ABC i Randers, Ole Søndergaard, er meget skeptisk overfor en kostbar omlægning af frekvenserne for at skaffe plads til flere radiostationer. Han vurderer at en frekvensoprydning meget vel kan komme til at koste Radio ABC gruppen op mod 5 mio. kr. for at erstatte radioens nuværende 30 sendere med nogle få kraftigere sendere, og det hænger ikke sammen, mener Søndergaard.
Ole Søndergaard sammenligner Sky Radio og Radio ABC: "Sky Radio har en share på 1.6% af radiolytningen i Danmark i dag. Radio ABC, Radio Alfa og Solo FM har en share på 2.6% og er dermed ca. 65% større end Sky Radio. Samtidigt har vi 22 radioansatte i huset, hvor Sky kun har ca. 10 ansatte. Med ca. 30 sendere dækker vi et geografisk område, som Sky Radio i dag påstår de kan dække med én 160 Watt sender. En omlægning vil betyde at Sky Radio - måske - får lovliggjort deres dækningsområde. Vi skal derimod ud og erstatte 30 sendere købt for ca. 100.000 kr. stykket med 6 sendere, der måske koster 300.000 kr. stykket. Det vil koste os 5 millioner kroner, og vi har ikke Murduch til at betale", siger Ole Søndergaard.

Han mener i øvrigt, at manden på gaden nok er ret ligeglad med, om han har 12 eller 15 radiokanaler at vælge imellem.

Søndergaard erkender overfor radionyt.com, at det er muligt, at radio fremover vil tiltrække reklamer fra andre brancher, men han mener ikke, at det er væksten værd, hvis han skal "smide smide 5 millioner kroner efter det".

"Hvis så samtidigt regeringen skal bruge ca. 3-4 millioner kroner i vores dækningsområde - 4 pct. af landets befolkning - og DR også får en regning, så mener jeg ikke, at det er pengene værd", fastslår ABC direktøren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -