Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturministre til kamp for Public Service
Onsdag 23. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturministre fra 31 europæiske lande – EU og ansøgerlande – har været forsamlet i Falun i Sverige de sidste to dage. Ministrene erklærede sig parate til at forsvare de europæiske Public Service stationer, der skal havde de nødvendige midler for at klare sig i konkurrencen.
I et notat fra det svenske EU-formandskab slås det fast, at der er en stærk og bred opbakning bag Public Service stationerne. "Det anerkendes at disse radio- og tv-selskaber med deres kommissorium om at tilbyde varieret og selvstændige udsendelser af høj kvalitet er af afgørende betydning for den upartiske og uvildige udbredelse af informationer, kvalitetsunderholdning og andre kulturelle oplevelser i et demokratisk samfund", hedder det i notatet, der videre konstaterer, at i de lande, hvor der er stærke Public Service stationer, har dette en positiv indflydelse på kvaliteten af udsendelserne fra de private radio- og tv-selskaber.

Den svenske kulturminister Marita Ulvskog havde ikke de store forventninger til mødet med kulturministrene fra de andre europæiske lande, men tilkendegav ved afslutningen af mødet, at hun var meget tilfreds med resultatet.

Public Service stationerne – der i visse tilfælde også har reklameindtægter - er mange steder pressede at private, kommercielle stationer, der tilmed sætter spørgsmålstegn ved, om Public Service stationerne konkurrerer på lige og fair betingelser. Men de europæiske kulturministre var enige om, at slå fast, at Public Service stationerne skal have både ressourcer og muligheder for at udvikle sig, for at kunne klare sig i den nye konkurrencesituation.

En rapport der nærmere skal klarlægge konkurrencesituationen mellem de kommercielle stationer og Public Service stationerne var ventet under det svenske EU formandskab, men ventes nu først klar til september. Men allerede nu gav adskillige EU medlemsland klart udtryk for, at klagerne fra de kommercielle stationer ikke må behandles på en sådan måde, at det kommer til at få negativ indflydelse på Public Service stationerne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -