Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Holgers ejer sigtet for racisme
Onsdag 3. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Politiet i Københavns Politi har nu sigtet Kaj Vilhelmsen, ejeren af den københavnske radiostation Radio Holger, for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf. Iflg. sigtelsen er Vilhelmsen anklaget for at have fremsat udtalelser af propagandistisk karakter ved bl.a. at have fremsat offentlige udtalelser, ved hvilken en gruppe af personer er blevet forhånet pga. sin tro og etniske oprindelse.
I en udsendelse på Radio Holger har Kaj Vilhelmsen opfordret til at fordrive alle muslimer fra Europa og om nødvendigt slå dem ihjel.

Kriminalinspektør Ove Dahl fra Københavns Politi oplyser til Ritzau, at Vilhemsen erkender at have sagt disse ting, men nægter sig skyldig i racisme. "Så må det afgøres i retten, om hans udtalelser er en overtrædelse af racismeparagraffen", fastslår kriminalinspektøren.

I en pressemeddelelse fra Radio Holger forklarer Kaj Vilhelmsen, hvorfor han afviser sigtelsen. Han påpeger, at de "muhamedanske fanatikere" han omtaler [som "beskidte skadedyr", der bør dræbes], ikke er en etnisk eller religiøs gruppe og at han med "muhamedanske fanatikere" mener "muhamedanske terrorister". Vilhelmsen mener derfor ikke, at racismeparagraffen er relevant.

Kaj Vilhelmsen finder heller ikke, at hans forslag om en repatriering er en overtrædelse af racismeparagraffen. Det er blot en ren politisk udtalelse, mener Radio Holgers ejer.

Kaj Vilhelmsen sagde ordret i udsendelsen på Radio Holger: "Der er kun to mulige månder at reagere på, hvis man skal forhindre denne bombeterror. Enten at fordrive alle fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, så de ikke kan komme til at lægge bomber. Eller at udrydde de fanatiske muhamedanere. Det vil sige, at slå en betydelig del af de muhamedanske indvandrere ihjel ... Det er naturligvis at foretrække, at fordrive alle de fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, for det er den humane løsning. Det er altså repatrieringen vi må vælge".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -