Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 programmet Strax fylder ti år
Torsdag 7. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er 10 år siden, at P3 programmet Strax for første gang gik i luften. Strax holder stor fødselsdag i hele næste uge, hvor en masse af de gamle værter kommer på besøg. Ugen afsluttes med et brag af en fest, hvor Thomas Helmig spiller.
Jubilæumsugen kører fra på mandag den 11. februar og blandt mange ting kan lytterne ringe ind og få lov til at høre deres yndlingsøjeblik på Strax. Det kunne f.eks. være dengang, hvor Kung-Fu isen blev genindført, eller dengang hvor The Voice måtte betalte en kæmperegning, da en masse lyttere ringede ind til Strax og råbte 'Voice - hitradio nr. 1'. Hvis de gjorde det, ville Voice betale dem 2.000 kr. Det fandt Strax ud af og åbnede sluserne for alle.

Mellem 15 og 20 værter har lagt stemme til det man selv kalder 'Danmarks bedste formiddagsprogram på P3': Jesper Bæhrenz, Lars Hjortshøj, Marianne Dinesen, Lars Daneskov, Niels Christian Lang og mange, mange flere. De kendte radiostemmer kan genhøres i Strax's jubilæumsuge, hvor de kommer på besøg for at hilse på de nye værter Morten Resen og Mads Steffensen. Gamle og nye værter tegner i fællesskab et samlet billede af Strax - nu og tidligere.

Mandag 11. februar kommer de allerførste værter: Monica Krogh-Meyer, Gitte Løkkegaard, Uffe Stenstrop, Lars Klingert og Marianne Dinesen kommer på besøg.

Tirsdag 12. februar er det næste generations tur: Niels Christian Lang, Pia Røn (på telefon fra Esbjerg), Naja Nielsen (på telefon fra Thailand) og Jonas Beha Erichsen.

Onsdag den 13. februar kommer tredje generation af Strax værter: Lars Daneskov og Jesper Bæhrenz.

Torsdag 14. februar er det folkene 'fra rulleteksterne' som kigger forbi - teknikere, producerer osv. Det er dem der har fået tingene til at ske igennem årene.

Fredag 15. februar er der stor fest, hvor bl.a. Thomas Helmig spiller. En lang række kendte og prominente gæster er inviteret på besøg - de fleste af dem har selv været gæster i Strax.

Og så udgiver Lindhardt og Ringhof bogen "Taletid - 10 år med Strax", der er skrevet af Mikala Rørbech. Den udkommer den 11. februar.

Man kan læse mere på Strax' hjemmeside : Http://www.dr.dk/p3/strax


FOTO: Fra venstre: Lars Hjortshøj, Pia Røn og Hans Christian Lang. (Foto: Henrik Dithmer, DR)




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -