Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio uovertruffen under katastrofer
Tirsdag 4. januar 2005
Af Knud Hyllested
 
I en katastrofesituation, hvor al infrastruktur og alle moderne kommunikationsmidler er ødelagt, eller i bedste fald sat ud af drift, som efter flodbølgen i Sydøstasien, har radioen igen vist sig som et uovertuffent kommunikationsmiddel.
I hele det katastroferamte område, hvor el- og kommunikationslinjer ikke længere eksisterer, er radioen det eneste medium, der kan viderebringe vigtige informationer til den nødlidende befolkning, og mellem- og kortbølge, der ellers ikke har nydt den store bevågenhed i de senere år, er særdeles effektiv, når det drejer sig om at nå isolerede og afsidesliggende bebyggelser.

På øgruppen Andamanerne og Nicobarerne, der er et af de hårdt ramte, og også mest isolerede områder med en befolkning på 350.000, der bor på over 500 øer over et 800 km langstrakt område, har den indiske statsradio, All India Radio, iværksat en speciel nødhjælpsradio. Her bringes der ud over nyheder om situationen og meddelelser om, hvorledes man skal forholde sig, hvor man kan hente frisk drikkevand og få nødhjælp også efterlysninger efter savnede pårørende.

I Andamanernes hovedby Port Blair arbejder medarbejderne på den lokale radio frivilligt døgnet rundt på at viderebringe op til 2.000 efterlysninger om dagen fra fortvivlede mennesker, der søger efter savnede og bortkomne familiemedlemmer. I mange tilfælde forgæves, men at se de trods alt mange hundrede lykkelige mennesker, der efter flere rædselsdøgn kan genforenes med deres pårørende, er løn nok i sig selv siger lokalradioens trætte, men travle frivillige medarbejdere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -