Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR lukker Kanal 94 i Vejle og vil oprette flere regionale stationer
Tirsdag 11. oktober 2005
Af Karsten Jensen
 
I forbindelse med kommunalreformen har DRs bestyrelse arbejdet på en ny struktur for de regionale radiostationer. En struktur der lukker Kanal 94 i Vejle og omdanner den til en lokalredaktion. Antallet af DRs regionalkanaler skal i løbet af 2006/2007 udvides fra de nuværende ni til flere – selvom Kanal 94 må lukke.
Planerne bygger på en vurdering af, at nogle af DRs regionalradioer i den fremtidige kommunestruktur dækker for store og usammenhængende områder. Ifølge DR gælder det for eksempel DR Syd (Ribe og Sønderjyllands amter), Regionalen (Storstrøms og Vestsjællands amter) og DR Midt & Vest (Viborg og Ringkjøbing amter).

”Sigtet med omlægningen vil netop være, at borgerne skal have bedre indsigt i de beslutninger og begivenheder, der har indflydelse på deres hverdag. For at kunne ramme de regionale brugere bedre, kunne én af modellerne være, at DR over en periode etablerer en række nye regionale kanaler, eksempelvis P4 Nordvestsjælland, P4 Trekantsområdet og P4 Nordenfjords. De regionale kanaler kommer til at bestå af lokal egenproduktion - primært i primetime, fælles programmer for to eller flere nabodistrikter, landsprogrammer fra P4 og leverancer fra DR Nyheder, for eksempel Radioavisen og sport,” hedder det fra DR i dag.

De nye P4-kanaler skal finansieres ved en omlægning af den regionale programproduktion, hvor den enkelte regionale DR-afdeling kan drive flere lokale kanaler. Således vil DRs afdeling i Vejle som nævnt blive reduceret, men der vil fortsat være en regional P4-kanal i området, som blot administreres fra én af de andre regioner, eksempelvis DR Syd i Aabenraa.

"Jeg tror, bestyrelsens beslutning vil kunne lede til en model, der kan imødekomme kravene på en god måde og dermed forbedre borgernes mulighed for at tage del i de samfundsmæssige debatter, der foregår i netop deres nærområde," siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer i en pressemeddelelse.

DR forventer, at de første nye P4-kanaler vil sende i slutningen af 2006, og at de sidste har tændt for mikrofonerne i starten af 2007. DRs bestyrelse skal tage endelig stilling til en detaljeret plan til februar næste år.

DR oplyser ikke om det frekvensmæssigt er muligt at indføre flere regionale kanaler.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -