Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-medarbejdere rystede
Onsdag 14. marts 2007
Af Knud Hyllested
 
Flere af DR’s medarbejdere giver i dagens aviser udtryk for deres frustrationer efter meddelelsen om de voldsomme besparelser på DR og den forestående fyringsrunde, hvor ingen kan vide sig sikker.
”Der er afmagt og en vrede over, at ledelsen har forbygget sig. Ledelsen har tidligere udmeldt, at besparelserne ikke vil gå ud over kvaliteten, men det er at undervurdere medarbejdernes intelligens. Der går jo ikke 300 medarbejdere rundt og klør sig i røven,” siger DR’s hofreporter Helle Bygum til B.T.

Den mangeårige DR-medarbejder og Bruxelles-korrespondent Mette Fugl siger, at hun ryster over det hele. ”Det er meget ubehageligt ikke at vide, om man er købt eller solgt, eller om det er ens nærmeste kollega, der ryger.” En af DR’s korrespondentstillinger i Bruxelles er med i sparerunden.

Mogens Rubinstein, der er medarbejderrepræsentant i DR’s bestyrelse, betegner situationen som ”forfærdelig.” Både medarbejdere og licensbetalere bliver tabere, erklærer Mogens Rubinstein.

Tilldsmand på TV-Avisen, Jørgen Laurvig siger, at de ansatte er blevet ofre for et politisk prestigeprojekt, og politikerne må nu tage medansvar for den situation, DR er havnet i.
"Vi sidder ikke i DR Byen i Ørestad for DRs skyld eller programmernes skyld, men for Ørestadens og metroens skyld. Det har aldrig været DR's ønske at rykke herud. DR's økonomiske krise er skabt af politikerne, så vi følger spændt med i de politiske udmeldinger«, siger Jørgen Laurvig til Politiken.

Journalistgruppens fællestillidsmand Steen Larsen mener også, at politikerne må påtage sig et medansvar og siger til Jyllands-Posten, at politikerne nu må være med til at sikre, at DR kan fastholde en kvalitet, især over for licensbetalerne.

Generaldirektør Kenneth Plummer sagde ved meddelelsen af sparerunden, at de bebudede 300 fyringer vil ramme alle niveauer, bl.a. 29-30 chefer. Afskedigelserne vil blive gennemført så hurtigt som muligt, og alle vil blive tilbudt en fratrædelsesordning.

Meddelelsen om de 300 fyringer har onsdag formiddag medført faglige møder og arbejdsnedlæggelser i flere DR afdelinger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -