Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Herkules med reduceret bøde
Tirsdag 25. juni 2002
Af Karsten Jensen
 
Som nævnt i går har der verseret en retssag mellem Radio Herkules og IT & Telestyrelsen i forbindelse med brug af ulovlig - ikke-typegodkendt sendeudstyr - og for høj sendestyrke. Dommen faldt delvis ud til Radio Herkules' fordel eftersom Kolding-stationen ikke skal betale det oprindelige bødeudlæg på 17.000 kr. Retten i Kolding har dømt Radio Herkules til at betale 10.000 kroner i bøde plus halvdelen af omkostningerne af salæret til den beskikkede forsvarer, oplyser retten i Koldig i dag.
Stationsleder Jørgen Ruby (billede) har endnu ikke haft lejlighed til at se domsafsigelsen endnu, men til Radionyt.com fortæller han, at årsagen til den reducerede bøde må skyldes, at deres advokat fandt et hul i lovgivningen. Hullet skulle angiveligt ikke gøre det strafbart at benytte ikke-typegodkendt udstyr - herom står der intet i loven. Dog understreger Jørgen Ruby, at det ér ulovligt at sælge udstyr, der ikke er typegodkendt.

Jørgen Ruby er tilfreds med dommen, men understreger fortsat det urimelige i, at man er blevet pålagt en bøde for for høj sendestyrke når nu radioen selv kontaktede IT & Telestyrelsen for at få hjælp til optimering af sendeudstyret.

Jørgen Ruby vil nu kontakte FAEM og fortælle om dommen og advokaten da han mener andre stationer kan få glæde af afgørelsen. Ruby, er ikke meget for en anden gang at skulle kontakte Telestyrelsen, men erkender, at det nok fortsat er nødvendigt som lokalradio. Dog vil stationen fremover overveje at gøre mere brug af eksterne teknikere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -