Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR holdt ude fra medieforhandlinger
Tirsdag 11. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sidste gang regeringen arbejdede med et medieforlig, var DR inddraget i forhandlingerne. Det er slet ikke sket denne gang. DRs generaldirektør Kenneth Plummer er forundret og ved ikke hvorfor. Samtidig er Plummer meget ærgerlig over udsigten til et medieforlig, der vil ramme DR meget hårdt.
"Det er tankevækkende, at vi ikke på noget tidspunkt er blevet involveret i forhold til det udspil, som regeringen er kommet med. Og at nogle af dem, som har aller mest forstand på DR og den danske mediesituation - set i forhold til public service-situationen - at de ikke har været involveret i at kigge på konsekvens-beregninger i forhold til forslaget," siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk og betegner det som "tankevækkende."

"Jeg tror, det havde givet en bedre og mere informeret samt veldokumenteret proces, hvis vi havde været involveret tidligere, for vi har nogle kompetenser i forhold til det her område," lyder det fra generaldirektøren.

Processen ved medieforhandlingerne denne gang har dermed været helt anderledes, end da man for fire år siden forhandlede et medieforlig på plads.

"I forbindelse med sidste medieforlig, der var der en helt anderledes dialog," siger Plummer og understreger, at det dengang var en "åben og konstruktiv dialog, hvor parterne i medieforliget og dem det handlede om var med i processen med den viden og de betragtninger, de havde."

DR har denne gang end ikke modtaget en kopi af regeringens medieudspil fra regeringen eller Kulturministeriet, men har fået fingre i udspillet ad "snørklede omveje".

Kenneth Plummer ved ikke, hvorfor DR er holdt helt ude fra medieforhandlingerne denne gang

Generaldirektøren siger videre: "Det er også paradoksalt, at vi står i en situation, at vi er en offentlig medie- og kulturinstitution, som har været igennem en meget vanskelig situation i 2007 - hvor vi fik rettet op på virksomheden og styr på økonomien, så det går rigtig, rigtig godt nu - at vi så skal sidde og kigge på et medieforligsudspil, som har nogle meget alvorlige konsekvenser, hvis det bliver fuldført."

Kenneth Plummer mener, at den mediesituation Danmark befinder sig i, tilsiger at man bør styrke de danske public service-kanaler, fordi presset på den danske kultur kommer fra store udenlandske operatører og medievirksomheder. Politikerne burde iflg. Plummer i stedet snakke om, hvordan vi sikrer et kvalitativt og seriøst udbud af dansk kvalitetsindhold.

I stedet er der udsigt til et blodbad på DR, der vil betyde fyringer, lukning af produktionsfaciliteter, det vil gå ud over både kvalitet og kvantitet osv. Faktisk er alt pludselig i spil, når der tales om nedskæringer på store tre-cifrede millionbeløb, lyder det fra en ærgerlig generaldirektør.



Kilde: Journalisten.dk


Foto: DRs generaldirektør Kenneth Plummer. (Fotograf: Lars Schmidt)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -