Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P5-udbud svækkes af lokalradioer
Onsdag 14. august 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danske radioers ihærdige bestræbelser på at sikre sig landsdækning er ved at udvikle sig til en bombe under regeringens udbud af den 5. radiokanal, skriver dagbladet Børsen i dag. Der henvises til at Clear Channel (Radio 2) og SBS (The Voice) allerede har etableret noget der ligner en landsdækning og at Sky Radio også skulle være på vej til at dække det meste af landet. Sky Radio’s direktør Kasper Krüger lancerer samtidigt et forslag om at kulturminister Brian Mikkelsen skal udskyde udbudsrunden.
Udviklingen viser at der med et frit liberaliseret radiomarked relativt nemt kan opbygges radiostationer, som dækker en stor del af befolkningen. Det behøver man ikke at erhverve sig en kostbar koncession for at gøre.

Dermed vil der blive skabt en helt uforudsigelig konkurrencesituation for en P5-operatør, - hvor bl.a. Radio 2, The Voice og Sky Radio vil kunne udhule det økonomiske grundlag for P5. Dermed vil det blive noget nær umuligt at prisfastsætte den nye 5. landsdækkende FM-kanal. I forvejen er P5 svækket, da regeringen har taget de første skridt til en replanlægning af FM-båndet – hvilket ventes at betyde et antal nye regionale/lokale kommercielle radiokanaler.

Informationschef hos Modern Times Group (MTG), Niels Jørgen Langkilde, er enig og ser også en faldende interesse for P5. Han siger til Børsen, at det er klart at man ikke vil betale så meget nu.

Kasper Krüger anbefaler regeringen og kulturminister Brian Mikkelsen at udskyde udbudsprocessen for at se, om ikke der er flere muligheder i radiomediet efter en replanlægning af FM båndet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -