Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR's radiodrama som podcast
Onsdag 7. maj 2008
Af Karsten Jensen
 
Efter at danskerne i snart 80 år har skullet tænde deres radio for at lytte til DR's radiodramatik, får de nu mulighed for at høre radiospil, når de vil, og hvor de vil på for eksempel en MP3-afspiller.
DR og Dansk Skuespillerforbund er blevet enige om et forsøg med podcast af radiodramatik.

Aftalen betyder, at DR resten af året kan lægge sin radiodramatik ud, så danskerne kan hente den ned og for eksempel lytte til et radiospil, når de kører hjem fra arbejde eller er på løbetur i skoven.

”Jeg er meget glad for, at det nu er lykkedes at få en forsøgsaftale om at podcaste radiodramatik, og jeg har meget store forventninger til den,” siger Thomas Hedemann, der er projektleder for DR's radiodramatik og dramatik på nye medier.

”For øjeblikket er danskernes brug af lydbøger i vækst, og jeg tror også, at radiodramatik som podcast kan gå hen at blive populært. For det første har DR her et unikt tilbud, som ikke findes andre steder. Og for det andet må vi bare erkende, at danskerne ikke lytter til radiodramatik på samme måde, som de gjorde i gamle dage. Dengang sad de klinet til radioapparaterne, hvor de nu laver noget andet imens, og med den nye aftale vil folk kunne høre os, lige når de vil,” siger han.

Noget af det første, DR's brugere snart vil kunne downloade, er episoder af den nye serie ’Hvad nu hvis’, som P2 har premiere på pinsedag den 11. maj klokken 11.30. Det er en serie på fem fiktive fortællinger, hvor DR Fiktion brygger videre på, hvad der var sket, hvis en begivenhed i danmarkshistorien var gået anderledes. Hvad nu hvis sygdommen SARS var kommet til Danmark? Hvad nu hvis venstrefløjen havde udøvet terror i Danmark i 1980’erne? Eller hvad nu hvis De Vestindiske Øer stadig var dansk er blot nogle af emnerne i den nye dramaserie.

DR vil eksempelvis også lægge episoder af P2’s satiriske serie ’Rytteriet’ ud til download - i første omgang de afsnit, der er produceret, efter at aftalen er trådt i kraft den 1. maj. I ’Rytteriet’, der sendes søndage klokken 9.15 på P2, spiller skuespillerne Rasmus Botoft, Martin Buch, Bodil Jørgensen og Bjørn Fjæstad gnavne folkemindesamlere, læge uden grænser og snobber.

”Samtidig er der også flere andre tiltag på vej. For eksempel arbejder vi med at udvikle en særlig radiodetektiv, ligesom det er planen, at den populære tv-serie ’Sommer’ skal fortsætte på radio, når den slutter på DR1 til efteråret, og også det forventer jeg, at vi kan podcaste,” siger Thomas Hedemann.

Også DR's redaktør for radio på nye medier, Henrik Heide fra DR Medier, ser frem til at kunne podcaste DRs radiodramatik.

”Vi podcastede en overgang Homers værker Illiaden og Odyseen. Og dengang var vi overraskede over den store interesse for værker, der jo er meget gamle og ikke var dramatiserede, men blot læst op. Det lover godt for fiktions-interessen,” siger han og tilføjer, at DR allerede - efter en særlig aftale - kan podcaste DR-satire som ’Tjenesten’ og ’Selvsving’. Også det er populært hos brugerne.

Hvis man fortsat mest er til radiodramatik i radioen, er det søndag klokken 11.30 på P2 og lørdag klokken 22.30 på P1, der siden nytår har været de faste sendetidspunkter. I gennemsnit har lige knap 40.000 lyttet med hver uge siden da.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -