Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 3 storsatser på valgdækning
Mandag 19. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der bliver ikke sparet på noget som helst, når fynske Radio 3 i morgen aften kl. 19.30 blænder op for en intensiv valgdækning af især de fynske kommunalvalg men også folketingsvalget. Der sendes fra en række steder over hele Fyn – bl.a. Rådhuset i Odense, Amtsgården i Odense, lokalt studie i Svendborg og så har man allieret sig med en gruppe journaliststuderende der vil lave valgdækning fra en god del af de 32 fynske kommuner.
Det skal ikke overlades alene til Public Service stationerne at sørge for dækningen af kommunalvalgene og Folketingsvalget i morgen tirsdag, mener nyhedschef Morten Rønnelund fra Radio 3. Han siger til radionyt.com, at alle har ventet på dette valg i meget lang tid, og at det er en af de vigtigste lokale begivenheder overhovedet. Så derfor skal der naturligvis laves en omfattende dækning. Han understreger at selv om det primært bliver valgene til byråd og amtsråd, så er der altså også LOKALE politikere der har kæmpet for at komme i Folketinget – og dét er også godt stof for en lokal radiostation.

Radio 3 er derfor på pletten – også på Christiansborg og på Færgen Sjælland, hvor Venstre samles på valgaftenen. Det sker i samarbejde med en ikke nærmere navngiven Netavis.

Radio 3 styrer selv slaget fra et studie i Odense og et studie i Svendborg. I løbet af aftenen vil man stille om via OB-link til Amtsgården i Odense, via ISDN til Rådhuset i Odense og via mobiltelefon til en gruppe journaliststuderende, der vil være på plads ved omkring 10-12 af de 32 fynske kommuner. Derudover har man et ”flyvende” ENG hold, der tager rundt til de steder, hvor der nu måtte være særligt ”gang i den”.

Forud for det store valgslag har Radio 3 allerede sikret sig aftaler med politikerne, således at de helt sikkert vil stille op til interviews – hvad enten de taber eller vinder. Der er også truffet aftaler på forhånd med en række politiske eksperter, der løbende vil kommentere situationen.

Det meste af aftenen samsender Radio 3 på 98.9 MHz med Radio 3 Sydfyn på 101.0 MHz, men når der sættes særlig fokus på helt lokale ting i længere tid, som vurderes mest af have interesse for den lyttere på den ene del af Fyn, så vil signalet fra Sydfyn og Vissenbjergting blive splittet op, således at der sendes separat.

Morten Rønnelund fortæller videre til radionyt.com, at man har et nathold linet op, der - når Radio 3’s valgdækning slutter – hvad enten det bliver kl. 24 eller 02 – så vil de gå i gang med at klippe og redigere indslag fra valgslaget til morgenradioen onsdag på Radio 3. Og onsdag eftermiddag går vi ”helt amok” i opfølgning, fortæller en entusiastisk Rønnelund. Her bliver der sat fuld fokus på konsekvenserne af de tre valg.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -