Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiobranchen bløder - SBS og Talpa uenige om løsningen
Onsdag 3. december 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De to store aktører i dansk kommerciel radio - SBS Radio (Nova FM, The Voice og Radio City) og Talpa Radio (Radio 100FM og Radio Soft) er rygende uenige om, hvad der skal gøres for at sikre fremtiden for kommercielle landsdækkende radiostationer i Danmark.
Dagbladet Børsen har sat de to adm. direktører for SBS Radio og Radio 100FM, Frederik Meyer og Jim Receveur, stævne. Og iflg. avisen var "spændingerne til at tage at føle på".

Samtidigt med at de to parter er uenige om, hvad der skal gøres, fosser millionerne ud af den danske radiobranche. På fem år er over 1.1 milliard kroner gået op i røg. To stationer er gået ned - Sky Radio og TV 2 Radio - og lukningen af den 3. - Radio 100FM - blev tidligere på ugen afværget i sidste øjeblik.

SBS Radios Frederik Meyer peger på, at de helt store problemer er vederlagene til KODA og Gramex og forpligtigelsen til at sende på DAB. SBS betaler mellem 25 og 30 mio. kr. årligt på disse poster.

Jim Receveur fra Radio 100FM peger i stedet på, at den ringe dækning og de høje koncessionsafgifter er de afgørende knaster:

"Kommercielle radiostationer skal som de eneste danske medier betale til staten for at sende. Ingen aviser betaler for at udkomme. Tv-stationer betaler heller ikke for at lave fjernsyn," siger Receveur.

I stedet modtager både dagbladene og tv-stationer kæmpe beløb fra staten - direkte eller indirekte.

Jim Receveur efterlyser videre en replanlægning af FM båndet - som man er blevet stillet i udsigt. En replanlægning ville betyde mere dækning og et samlet langt stærkere kommercielt radiomarked.

Receveur langer i den forbindelse ud efter SBS Radio, der er vendt 180 grader i spørgsmålet om en replanlægning:

"Det er hyklerisk. For et år siden lød det med store bogstaver fra jeres bestyrelsesformand [Eric Hansen. /red.], at det var bedst for alle med en stor replanlægning, men efter I har købt TV 2 Radio og fået TV 2 til at betale jeres koncession, så er det pludselig lige meget".

Frederik Meyer siger til Børsen, at han synes, at det er rigtigt godt at Radio 100FM bliver på sine 40 pct. dækning og Nova FM bliver på sinme 80 pct. dækning lige nu - men tilføjer, at han er tilhænger af en stor replanlægning om 3-4 år. Han er modstander af replanlægning nu, da der ikke er penge nok i markedet til at finansiere 6-7 kommercielle kanaler.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -