Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Østjyllands Radio holder vælgermøder, hvor lytterne kan være med pr. SMS
Tirsdag 11. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De nye kommunegrænser og meget større kommuner med langt flere opgaver end de nuværende kommuner betyder, at der lokalt er langt flere og også mere komplicerede problemstillinger at drøfte mellem vælgere og kandidater. Samtidig er de rent geografiske afstande blevet større. Det får Østjyllands Radio til at gå helt nye veje for at sætte skub i den lokale vælger- og kandidatdebat. DRs regionale radio i Århus arrangerer vælgermøde i de nye kommuner, hvor både lyttere og deltagerne i mødet kan stille spørgsmål - og være aktivt med i debatten ved at bruge SMS.
De planlagte radio-vælgermøder er fysisk placeret i de enkelte kommuner eller i regionens hovedstad - men sendes naturligvis også i radioen.

Der vil være tale om høringer med ØR's Johannes Reimer som ordstyrer, og ordstyreren har en medspørger, som er en udvalgt kritisk borger.

Der kan stilles spørgsmål fra borgerne i salen og via mail, men ØR vil meget gerne give en bredere og hurtigere vej til at blande sig i debatten.

Og det sker ved at borgerne SMSer et spørgsmål eller en kommentar til debatten. Tanken er, at det skal mindske den afstand, der synes at være blevet mellem borger og politiker i de nye kommuner.

ØR mener, at det er en nem - og bekvem - måde, at komme til orde på - og at det helt sikkert også vil kunne nuancere og variere debatten langt hurtigere og nemmere end de gammelkendte metoder med at ringe eller maile et spørgsmål ind.

ØR har brugt SMS et halvt års tid med stor succes til mange formål. F.eks. i stationens ugentlige 'Ærligt Talt'-debatter og til indkaldelse af små kommentarer til dagens store og små aktuelle spørgsmål. Lytterne SMS'er også små forårsdigte ind (når det er de tider), og de mere huslige kan få en SMS fra ØR med ingredienser på madopskrifter i weekenden. Det sidste sker ved at indskrive en indkøbsliste i det tilbagesvar, lytterne får, når de SMS'er ind. En meget populær service, der har været oppe på, at give op til 4-500 SMS'er.

Rækken af vælgermøder starter i dag i Tranebjerg på Samsø og sendes kl. 17.10-18.30. Der holder vælgermøder hver tirsdag og onsdag til og med onsdag den 9. november.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -