Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Slut med DR P4 DK og DR Erhverv på DAB
Fredag 12. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når Sky Radio fra på mandag og Radio 100FM fra på onsdag begynder at sende på DAB, betyder det at DR lukker to af sine DAB-kanaler. Det bliver DR P4 DK, der kun har sendt genudsendelser af landsprogrammer fra P4 og det bliver DR Erhverv. Senere på året vil DRs samlede udbud på DAB blive revideret i lyset af den nye frekvensfordeling og de nye aktørers indtræden. Det vil føre til en række ændringer, ikke mindst i musikudbuddet, hvor bl.a. 'DR Soft' vil forsvinde fra DAB.
Sky Radio og Radio 100FMs introduktion på DAB betegnes som et vigtigt gennembrud for DAB. Hidtil har DR været alene om at sende digital radio i Danmark. Men nu er antallet af solgte DAB-radioer stort nok til, at det også er interessant for kommercielle radioer at sende digitalt. Mere end 135.000 danskere har adgang til en DAB-radio, og tallet er kraftigt stigende.

Radiodirektør Leif Lønsmann er glad for, at de kommercielle har valgt at påbegynde sendinger på DAB: "Vi har hele tiden vidst, at dette var et spørgsmål om tid, før de kommercielle stationer startede med at sende på DAB, og selvom det er ærgerligt, at vi nu må lukke nogle af vores tilbud, er det samlet set et stort fremskridt for digitaliseringen af radiomediet, og det er et vigtigt signal om at radiobranchen i Danmark støtter denne udvikling. Der er næppe længere nogen, som tror på at radioen - som det eneste medie - om 10 - 15 år stadig er analogt."

Administrerende direktør Ab Trik fra Sky Radio siger: "For Sky Radio er det vigtigt at være til stede på alle de platforme, hvor der lyttes til radio. Vi kan konstatere, at salget af DAB-modtagere er stærkt stigende, og at den digitale radiolytning vil få større og større betydning i de kommende år. Derfor glæder vi os til at stille Sky Radios populære programmer til rådighed for lytterne i det digitale univers, og dermed give vores bidrag til at sikre en fortsat positiv udvikling for digitaliseringen af radio i Danmark."

Hos Talpa Radio Danmark (Radio 100FM) siger bestyrelsesformand Jesper Sehested Lund således: "Flere og flere danskere har taget de digitale muligheder på DAB til sig. Talpa har derfor følt, at tidspunktet netop nu var det helt rigtige til at få skabt en øget fokus og et styrket indhold på DAB-platformen. Vi håber og tror, at vi med Radio 100FM, og i særdeleshed med vores populære værter og programmer, kan være med til at sætte yderligere fart i DAB-udviklingen i Danmark. Samtidig glæder jeg mig over, at det nu bliver muligt for alle danskere over hele landet at lytte til Radio 100FM".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -