Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sendetid på Nordfyn endeligt fordelt
Lørdag 6. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra 1. maj er Radio Nordfyn ikke længere enerådende på frekvensen 94.2 MHz. Efter mere end et års indædt kamp får Station Nord med Bogense Pillens ophavsmand, Torben Dhalvad, i spidsen, plads i den nordfynske æter. Dermed er der lagt op til musik og reklamer i døgndrift mandag til torsdag fra Station Nord, mens den lille græsrodsradio – Radio Nordfyn – får sendetiden fredag-søndag, og begynder nu også at sende reklamer.
Det er et pres fra Kulturministeriet, der har fået det nye fælles nordfynske radionævn til at give Station Nord tilladelse til at sende 137 timer ugentligt, skriver Fyens Stiftstidende. Radio Nordfyn bliver den lille. Den får beskåret sin nuværende sendetid med to timer - til 31 timer fra fredag til søndag, mens den nye kommercielle station har grønt lys til at sende i ugens øvrige timer.

”Vi kan kun være tilfredse med, at det er en selvstændig lokal station, der nu får lov at sende. Og ikke en Odense-station”, siger Radio Nordfyns daglige leder, John Aagaard, til avisen. Fra 1. maj kan stationen kun sende fredag og lørdag klokken 8-18 og søndag klokken 7-18.

Den lille græsrodsradio, der har sendemast i Særslev og studie i Bogense, har det seneste år kæmpet hårdt for at forhindre at skulle dele frekvensen med en ny reklamefinansieret lokalradio men må nu erkende, at slaget om æteren er tabt. I fremtiden er frekvensen på delebasis og stationens mast og sender kan benyttes af Station Nord. Mod betaling.

Den nye forening Station Nord er glad for sendetilladelsen, men vil formentlig klage over, at Radio Nordfyn bevidst har blokeret for, at den kan sende om fredagen.

Den nye Station Nord er klar til at sende både nat og dag i - med bistand fra Tonny Cuff, ejer af Radio 49 i Odense, som det formuleres i Fyens Stiftstidende. ”Vi vil samarbejde med Tonny Cuff, og de nordfynske indslag vil også kunne høres på hele øst- og nordøstfyn”, fortæller Torben Dhalvad.

Græsrodsradioen Radio Nordfyn har hidtil ikke sendt reklamer. Nu hopper stationen med i konkurrencen om reklamekronerne og indleder et samarbejde med Område-Avisen om fælles reklamer i weekenden. Og det bliver formentlig til spotpriser, da stationen ikke må tjene mere end 10 procent af sit basistilskud årligt på reklameindtægter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -