Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Kun få biler med satellitradio
Mandag 21. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tilsyneladende er det lettere at få placeret satellitter oppe i rummet end det er at få automobilbranchen til at placere satellit-radiomodtagere i bilerne. Dystre udsigter for både XM og Sirius.
Tanken var at den nye amerikanske sattelitradio-teknologi skulle levere hundreder af radiokanaler i CD-kvalitet til millioner af biler i USA allerede i indeværende år. Radio skulle revolutioneres på samme måde som tv blev det med kabel-tv. Men sådan kommer det ikke til at gå, skriver Wall Street Journal.

To selskaber – XM og Sirius – har allerede satellitterne på plads, men det kniber med modtagerne. General Motors vil senere i år lancere to nye Cadillac modeller (DeVille og Seville Sedan) med en bilradio, der kan opfange satellitradio fra XM. Det er de eneste modeller fra GM der i år får den nye bilradio installeret fra fabrikken, og den målgruppe disse to biler henvender sig til er oven i købet en helt anden end XM har som målgruppe. Først i midten af 2002 kommer der andre bilmodeller fra GM på markedet med en XM satellitradio.

Ford Motor, der har en aftale med Sirius, vil ikke sige, hvilke modeller der får en bilradio, der kan modtage Sirius satellitradio. Men så vidt Wall Street Journal erfarer bliver der kun tale om, at satellitradioen kan fås som ekstraudstyr til to af Fords topmodeller – engang til næste år.

Samtidigt er kurserne for både XM og Sirius’ aktier styrtdykket tidligere på året, og har hun rettet sig lidt op efter den succesfulde opsendelse af den seneste XM satellit.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -