Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Koncerter fra DR er blevet et eksporthit
Torsdag 1. marts 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På få år er antallet af DR-koncerter, som bliver benyttet af udenlandske radiostationer steget markant, og i 2006 satte DR ny rekord i "eksport" af koncerter. Da fik 140 DR-koncerter også plads i radioernes sendeflade i udlandet. Tilbage i 2002 var tallet blot 49.
Sammenlagt bragte 60 radiofonier i 46 lande sidste år koncertoptagelser fra DR, og udover størstedelen af de europæiske lande lød der også danske toner i Australien, New Zealand, Hongkong, Sydkorea, Japan, USA og Canada.

Det er ofte DRs torsdagskoncerter, der får et internationalt publikum, men også optagelser med for eksempel DR Radiounderholdningsorkestret, DRs nye Vokalensemble, Concerto Copenhagen, Ars Nova, Diamantensemblet, vokalensemblet Musica Ficta, koncerter fra Louisiana i Humlebæk og Schubertiaden i Roskilde samt fra mange koncertsteder i Jylland er kommet ud i verden.

Musikudvekslingskoordinator Inge Müller fra DR Musik forklarer udviklingen med, at musikproduktionen generelt er øget i DR de senere år, og at der derfor er flere koncerter at tage af. Samtidig har DR, DRs koncerter og DRs lydkvalitet et godt navn i udlandet, og endelig har radiostationer også haft øget brug for stof. For eksempel den europæiske natradio, hvor der ofte lyder danske toner.

”En af vores allermest ivrige aftagere er Rumæniens radio. De transmitterer masser af koncerter fra Radiohusets Koncertsal, og mange af dem endda direkte, og i forbindelse med deres udsendelse interviewer de ofte DR Radiosymfoniorkestrets chefdirigent Thomas Dausgaard eller DRs kor- og orkesterchef Per Erik Veng,” forklarer Inge Müller.

Nogle af de mest populære koncerter sidste år var DRs Mozart-koncerter i anledning af den østrigske komponists 250 års dag. De blev hørt af cirka 12,4 millioner lyttere i 30 lande.

DR vil i år gøre en øget indsats for også at få DRs jazzkoncerter med blandt andre DR Big Band og koncerter med rock og folkemusik "eksporteret".

Udvekslingen sker via Den Europæiske Radiounion, og der er typisk tale om ”byttehandler”, hvor der ikke er penge involveret. DR kan så i stedet sende koncerter fra de andre medlemslande, som det for eksempel sker på P2 hver mandag klokken 20 i Europakoncerten. På på mandag er det i øvrigt netop en koncert fra den rumænske radio med temaet ’Folkemusik i klassisk musik’.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -