Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TDC ændrede frekvens uden varsel
Torsdag 19. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Onsdag formiddag begyndte TDC på OnCable kabel-nettet i Nykøbing Mors at udsende Radio Viborg på den frekvens, der i årevis har været anvendt til udsendelse af Radio Limfjord. Uden nogen form for information til Radio Limfjord. En henvendelse fra Radio Limfjord til TDC blev først besvaret kl. 16, hvor radioen fik at vide at det skam var en permanent ændring. Programchef for TDC kabelnet, OnCable, Claus Dawall erkender overfor radionyt.com, at man er kommet skævt ind på information til lokalradioerne og lover at der fremover vil komme informationer ud til de lokale stationer. Og det bliver der stort behov for. I resten af 2002 og i hele 2003 vil TDC reducere antallet af centraler, hvor der nedtages radio- og tv-signaler, fra 126 til bare 50. For de fleste lokalradioer vil det betyde, at de kommer ud i et større område.
Når TDC reducerer antallet af centraler fra 126 til 50 hænger det sammen med at TDC ønsker at optimere driften. Det er for dyrt med så mange centraler, og med et færre antal centraler vil TDC langt bedre og mere effektivt kunne overvåge driften og fejlrette hurtigere, fortæller Claus Dawall.

De lokalradioer der er på OnCable vil i mange tilfælde opleve, at de efter omlægningen vil blive distribueret i større områder. Det er dog en forudsætning at radioerne kan modtages på de nye centraler. Mange lokalradioer vil også opleve at de kommer ud i et større område på den samme kabel-frekvens – i stedet for forskellige frekvenser. Det er dog ikke alle der får denne fordel, idet der kan være andre radioer i andre områder der anvender den pågældende frekvens, og TDC ønsker som udgangspunkt at foretage så få frekvensændringer som muligt.

Nogle få lokalradioer vil blive tabere i de kommende oplægninger. De vil nemlig helt forsvinde fra OnCable. Claus Dawall kan dog ikke sætte tal på, hvor mange det vil gå ud over – men understreger, at der kun vil være tale om ganske få stationer.

Arbejdet med omlægningerne blev indledt i september i Nordsjælland (som tidligere omtalt på radionyt.com). Indtil nu er ændringerne blevet implementeret i Glostrup, Værløse, Herlev, Vallensbæk – og senest i Nykøbing Mors. Centralen i Nykøbing blev lukket og erstattet af centralen i Skive.

I Nykøbing Mors var den lokale radiostation, Radio Limfjord ikke informeret. Det var TDC’s fejlkontor heller ikke. Herfra satte man en fejlsøgning i gang og det tog det meste af dagen inden det lykkedes at finde ud af, at der var tale om en permanent flytning af Radio Limfjords frekvens. Særligt ærgerligt for den lokale station var det at Radio Limfjords kabelfrekvens blev overgivet til konkurrenten, Radio Viborg. Radio Limfjord blev kimet ned at lyttere hele dagen, og radioen står nu med et problem om at få informeret kabelradiolytterne om radioens nye frekvens på OnCable nettet, oplyser radiochef Bjarne Raabjerg til radionyt.com. Han peger på, at der skal trykkes nyt salgsmateriale og alt der indeholder en frekvensoversigt skal trykkes om. Det er også dyrt, påpeger han - ”og TDC beklager bare” slutter den noget ærgerlige radiochef.

Programchef for OnCable, Claus Dawall, erkender at det ikke er så godt – men lover at de lokale stationer fremover vil blive informeret inden ændringerne sættes i værk.

De næste områder der står for tur ligger primært i HT-området. Det gælder områder i og omkring: Greve, Nivå, Virum, Taastrup og Hillerød. Ændringerne i selve København påbegyndes først i begyndelsen af 2003.

Med til billedet hører også at radio er et marginalt område for OnCable. På OnCables hjemmeside kan man på åbningssiden konstatere, at der ikke er så meget som ét link eller en eneste omtale af ’radio’. Alt handler om ’tv’. TDC bruger heller ikke mange kræfter på at sikre, at navnene på de enkelte lokalradioer er korrekte. Et enkelt check under Viborg Amt viser at man kan høre stationer som ”Viborg 1” (skulle have været Radio Viborg), ”Viborg+” (skulle have været Viborg Guld FM), ”ABC Radio” (skulle have været Radio ABC), ”Alfa Radio” (skulle have været ”Radio Alfa”) og ”The Voice Pop” (skulle have været Pop FM).
Undersøgelser viser at tv er dét kunderne primært er interesserede i, siger Claus Dawall, og forklarer fejlene i stationsnavnene med, at TDC ikke automatisk modtager oplysninger om navneændringer. Derfor har man også en generel politik om kun at skrive ”lokalradio” i stedet for stationens rigtige navn. Der er ingen planer om at TDC og OnCable selv undersøger navnene på de lokale radioer der distribueres på OnCable.

TDC distribuerer maksimalt 8 lokalradiofrekvenser i OnCable nettene i København og maksimalt 5 lokalradiofrekvenser i resten af landet.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -