Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ballade på Radio Hinnerup - frivillige raser over afskaffelse af kørepenge
Onsdag 16. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Cheferne scorer angiveligt selv 50.000 kr. om året på at drive Radio Hinnerup, mens de frivillige, ulønnede medarbejdere nu selv må betale for at komme på arbejde. Med omgående virkning har Radio Hinnerup afskaffet kørepengene. En medarbejder gennem 12 år, Niels Hansen, raser over beslutningen, og ikke mindst den måde det er sket på. Han og stort set alle øvrige programmedarbejdere har forladt radioen. Chef for Radio Hinnerup, Henrik Faurhøj, afviser beskyldningerne fra Niels Hansen.
Niels Hansen - også kendt som 'Neller' - har været frivillig medarbejder på Radio Hinnerup i næsten 12 år. Han har gennem årene lavet masser af udsendelser på Radio Hinnerup - "uden at få fem flade øre for det, og desuden kørt 150 km. for at komme ud på radioen," som Niels Hansen skriver på sin hjemmeside.

Niels Hansen har dog indtil nu fået kørepenge, men de blev for kort tid siden - fra den ene dag til den anden - afskaffet. Og derfor har Niels Hansen nu forladt Radio Hinnerup, og smækket godt og grundigt med døren. Kort tid efter forlod også radioens øvrige cirka 10 frivillige studieværter radioen, og kun et par stykker er efterfølgende vendt tilbage til Radio Hinnerup.

Meddelelsen om afskaffelsen af kørepengene kom pr. e-mail via radioens sælger, Michael Bækgaard, i stedet for personligt fra en af radioens chefer - og dét synes Niels Hansen er en urimelig måde at gøre tingene på. Niels Hansen er så vred over det, at han kalder Radio Hinnerup chefen Henrik Faurhøj "en tøsedreng" og "det mest arrogante menneske" han nogensinde har mødt.

Niels Hansen skriver videre på sin hjemmeside, at han har hørt, at Henrik Faurhøj og Vivi Sten tager 50.000 kr. hver fra radioen årligt. Uden han dog er sikker på, at påstanden er korrekt.

Og så opfordrer han alle Radio Hinnerups bidragsydere til at melde sig ud.

Så vidt radionyt.com erfarer har radioen dog kun mistet få medlemmer, men i hvert fald én annoncør har stoppet annonceringen på radioen.


Tidligere Radio Hinnerup-værter truer tilbageværende værter

Henrik Fauerhøj bekræfter overfor radionyt.com, at det gode, der hedder kørepenge - altså kompensation for kørsel, er blevet afskaffet for de frivillige medarbejdere. Han forklarer, at det skyldes nedgang i reklamesalget og støttebidrag - og faldende indtægter generelt.

Han peger også på, at der ikke er ret mange lokalradioer, der yder den samme gestus med kørepenge, som Radio Hinnerup har ydet.

"Det skal være frivilligt at lave LOKALradio. Det var det i hvert fald da vi begge startede i sin tid. Den eneste der har fået udbetalt løn er faktisk den person, der har stået for reklamesalg og daglig planlægning," understreger Henrik Faurhøj.

Han tilføjer, at han ikke lige kan få øje på, hvordan der skulle kunne blive 150 km. mellem Randers og Hinnerup.

150 km. er den afstand, som Niels Hansen skriver, han har kørt for at komme på arbejde på Radio Hinnerup. Iflg. Niels Hansens facebook-profil bor han i Havndal, nord for Randers, og iflg. Krak er afstanden mellem Havndal og Hinnerup 53 km.

Og så er der tilsyneladende trusler i luften.

Henrik Faurhøj siger til radionyt.com, at han synes, at "de sure, tidligere værter - der selv har valgt at stoppe - skal stoppe deres urimelige opstød, og lade være med at true tilbageværende studieværter med, at hvis de ikke stopper med at lave radio - så tropper der 4 mand stærk op for at få dem på andre tanker."

Faurhøj betegner Niels Hansens beskyldninger som grove, og har ikke yderligere kommentarer, da sagen er overgivet til radioens advokat


Niels Hansen inddrager også advokat

Niels Hansen beskylder videre Radio Hinnerup, for at have stjålet hans musik. Han har allerede talt med en advokat, der iflg. Niels Hansen siger, at det er "simpelt strafbart".

Niels Hansen skriver på sin hjemmeside, at han har købt for tusinder kroner musik, mens Henrik Fauerhøj aldrig har købt noget musik de sidste 12 år.

Udgangsreplikken fra Niels Hansen er: "Men et skal de vide: det er ikke det sidste, de har hørt fra mig. Nu går jeg først i aktion."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -