Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dødsdømt teknologi er populær i Danmark
Fredag 16. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kritikken af DAB har været hård, men danskerne har alligevel fundet plads til teknologien, der mere end én gang er blevet lagt i graven. Nu er der dog næppe langt igen. Computerworld skriver, at DAB's levetid formentlig bliver kort. En nyere og teknisk bedre standard, DAB+, ånder nemlig DAB i nakken.
Omkring 1/4 af danskerne bor i en husstand med mindst én DAB-radio, og dermed er Danmark - sammen med Storbritannien og Nordirland (UK) - de to eneste lande, hvor DAB har slået igennem.

DAB Danmarks formand og chef for DR Distribution, Erik Henz Kjeldsen, siger til Computerworld, at grunden til at DAB er blevet en succes i Danmark nok er, "at vi i Danmark meget tidligt har været fokuseret på at sende kanaler og programmer af høj kvalitet på DAB, som du ikke også kan få på FM."

Han fremhæver også, at producenterne er kommet rigtig godt med, så der i dag kan købes DAB-radioer i alle prisklasser.

Lektor ved Institut for Informations- og Medievidenskab under Aarhus Universitet, Per Jauert, mener at succesen er overraskende:

"I forhold til de ting, som man meldte ud i starten, har man jo slet ikke indløst de muligheder, der ligger i digital radio," siger han.

"Der er heller ikke tale om, at man har udviklet nogle nye eller anderledes radiofoniske kvaliteter, der adskiller den digitale radio fra FM-radioen. Så man kan egentlig undre sig over, at det er blevet så populært," siger Per Jauert videre til Computerworld.

Det er dog også kun i Danmark og UK, at DAB er blevet populært. I resten af Europa har DAB enten ikke været den store succes, eller også har man valgt andre standarder - bl.a. DAB+, der giver en væsentlig bedre lydkvalitet end DAB.

DR har ikke offentliggjort detaljer om, hvornår DR skifter til DAB+, men når det sker, skal danskerne sige farvel til deres nuværende DAB-radioer, der ikke kan modtage DAB+.

Der er i Danmark blevet brugt mere end 90 millioner kroner på at udbygge DAB-sendenettet. Dette sendenet vil dog nemt kunne ændres til DAB+.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -