Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Plummer underkender Radioavis-chef
Mandag 20. marts 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, har grebet ind og direkte underkendt Radioavisens nyhedschef Jens Holmes afvisning af at bringe en berigtigelse vedrørende et nyhedsindslag om Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose og hans russiske svigerfar, der blev omtalt som KGB-general.
Radioavisen sendte den 1. marts et indslag, hvor DR Nyheders Moskva-korrespondent Poul F. Hansen citerede det tjetjenske nyhedsbureau Tjetjenpress, hvis reporter udnævnte Flemming Roses svigerfar til at være tidligere KGB-general. Jyllands Posten skriver, at dette skete uden videre bevisførelse, og at DR ikke bragte Flemming Roses kommentar til historien.

Iflg. Jyllands-Posten blev Flemming Roses russiske hustru, Natalia Rose krænket over indslaget, og skrev til DR, at det var "løgn og dybt krænkende for mig og min far, som stadig er i live". Hun bad om en berigtigelse i middagsradioavisen, men det afviste Radioavisens chef, Jens Holme, der henviste til at det ikke var Radioavisens påstand, men blot et citat - og at DRs korrespondent meget tydeligt havde gjort opmærksom på dette. Holme slutter sin afvisning med: "Netop fordi vi ikke umiddelbart har mulighed for at undersøge valøren af debatten i de russiske medier, har vi heller ikke mulighed for at bringe en berigtigelse".

Men nyhedschefen for Radioavisen er nu blevet desavoueret af DRs generaldirektør Kenneth Plummer, der har grebet ind og selv sørget for, at der er blevet sendt en berigtigelse.

Iflg. Jyllands-Posten siger Kenneth Plummer: "Det er mit indtryk, at Radioavisens redaktion har bragt det pågældende indslag som et interessant eksempel på en af tidens mange absurde konspirationsteorier og dermed ikke som en reel nyhedshistorie indeholdende påstande, der skal refereres som led i seriøs nyhedsformidling. Der er imidlertid i alle tilfælde tale om påstande, der kan være krænkende for din familie. Derfor havde det været bedre, hvis DR havde præsenteret konspirations-teorien med større distance eller alternativt havde udbygget indslaget med en kommentar fra en af de angrebne. Det gælder især, fordi der ikke var noget særligt tidspres for at bringe historien".

DRs middagsradioavis bragte - igen iflg. Jyllands-Posten - derefter flg. berigtigelse:

"I 12-radioavisen den 1. marts refererede vi en meget speciel konspirationsteori, som to russiske medier har fremsat omkring Jyllands-Postens offentliggørelse af Muhammed-tegningerne. En kendt skribent hævdede ifølge medierne, at KGB havde haft en særlig interesse i at få skabt den uro, som tegningerne har givet, og at svigerfaderen til Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose var general i KGB. Familien Rose har bedt os om at præcisere, at det er en helt grundløs påstand om svigerfaderen, som de på det skarpeste tager afstand fra".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -