Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio vil sende Sky Radio på FM 5 - uden selvstændig journalistik
Torsdag 19. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når vinderen af den 5. FM-kanal går i luften 15. november bliver det under navnet Sky Radio, og med stort set det samme format som kendes i dag på Sky Radio's lokale stationer i Danmark, oplyser Sky Radios danske direktør, Kasper Krüger. Journalistikken har man ikke planer om at gøre meget ud af.
Finansdirektør fra Sky Radios hovedkvarter i Nederlandene, Ab Trik, siger til Berlingske Tidende, at en af måderne Sky Radio vil sikre sig økonomi i deres radioinvestering bliver ved ikke at bruge penge på journalistik.

"Vi vil bruge det første år på investeringer i opbygning af stationen, men det vil først og fremmest sige egne nyhedsoplæsere med gode genkendelige stemmer. Vi vil ikke bruge penge på journalistik. Der vil vi benytte os af nyhedsbureauer", siger Ab Trik til avisen, og afviser samtidigt, at det bliver et problem at opfylde koncessionskravene om 1.000 timers nyheder af en kvalitet på niveau med DR og det andet krav om magasinprogrammer.

"Det er ikke så vigtigt. Vi vil køre Sky Radio som det kendes i forvejen med 100 pct. automatisk styring, helt uden DJs og baseret på nyheder hentet udefra", erklærer Ab Trik.

Ved Dansk Markedsføringsforbunds arrangement i forbindelse med radioauktionen var Kasper Krüger (billedet) meget lidt konkret om, hvilke indslag han anså for nyheder eller journalistik.

Det er også et åbent spørgsmål om, hvad der skal ske med Sky Radios mange "lokalradio-frekvenser". Til radionyt.com siger Krüger, at nu må man dels må kigge på de kontrakter der ligger med forskellige lokale samarbejdspartnere og dels må man kigge på "frekvenslandkortet" for at se, hvilke lokalradio-frekvenser der kan supplere dækningen for FM5. Direkte adspurgt om det ikke ville være dårlig frekvensøkonomi, at lade f.eks. Farum 95.0 MHz og den nye P5 frekvens 91.4 MHz fra Gladsaxe sende det samme program, blev Krüger om muligt endnu mindre meddelsom, og der var ingen kommentarer til, hvorvidt Sky har planer om at sende to forskellige formater i Danmark.

Til gengæld kunne Kasper Krüger helt sikkert oplyse, at Sky Radio ikke begynder at tage FM5-frekvenser i brug før medio november 2003.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -