Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Days sætter fokus på Jack FM
Torsdag 26. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Pat Cardinal - direktør og programchef på den første Jack FM station i verden, 92.5 i Toronto, bliver en af oplægsholderne på en Radio Days 06 om Jack FM og mulighederne for formatets eventuelle udbredelse i Danmark og Europa. Holger Lachmann fra RTL 104.6 i Berlin deltager også. Blandt de mange andre spændende ting på årets Radio Days, der afholdes 18. - 19. marts i København, bliver sessions om Public Journalism, en workshop om at forfine sine idéer og en eksklusiv udgave af ’Mads & Monopolet’.
Pat Cardinal, chef for 92.5 Jack FM i Canada (den første Jack-station i verden) er nu bekræftet som oplægsholder på Radio Days, fortæller Morten Resen fra Radio Days til radionyt.com. Udover at være chef for 92.5 Jack FM, har han implementeret Jack-formatet på en række andre stationer i Canada. Han vil blive suppleret af musikchef Holger Lachmann fra RTL 104.6 i Berlin, som er den første station i Europa, der har forsøgt sig med et Jack-lignende format (som tidligere omtalt på radionyt,com). Og i øvrigt droppet det igen, da især kvinderne faldt fra - men til gengæld er han ved at indføre et nyt og tilpasset Jack-format på en af netværkets øvrige stationer.

På en anden session vil Bo Rasmussen og Peter Lous inspirere deltagerne til at lave lækker lyd og bruge den på en ny måde næste gang, et indslag skal klippes, en sketch laves eller en længere historie skal monteres - og få det hele til at passe ind i et hårdt pumpet flow. Bo Rasmussen er måske bedst kendt som rapper i Østkyst Hustlers under navnet ’Bossy Bo’, men har derudover været tekniker og producer på Anders ’Anden’ Matthesens satiresucceser ’Hva’ snakker du om?’og ’Terkel i Knibe’, ligesom han har lavet lyddesign til Wikke & Rasmussens P4 føljeton ’Særløse Overdrev’ og er en af bagmændene bag podhead.dk. Peter Lous er tekniker på DR og har produceret en lang række succeser som ’Tjenesten’, ’Selvsving’, ’P4 i P1’ og ’Børneradio’.

Og så bliver der på Radio Days mulighed for at møde personerne bag to af de mest bemærkelsesværdige Public Journalism-projekter i det forgangne år. Gitte Hansen (DR P1) og Gunnar Garfors (NRK P1) vil fortælle om deres erfaringer med Public Journalism og give inspiration til, hvordan man kan få det fulde udbytte af lyttere og deres meninger.
Alle kan få idéer - men hvordan sørger man for, at de bliver de bedste? På RadioDays får deltagerne lejlighed til at lære en uhyre enkel metode, der kan hjælpe med at forfine idéerne, så både en selv og lyttere får det optimale ud af dem. Sammen med Stanford Research Institute i Californien har BBC udviklet Disciplined Innovation, der er en ny metode til at pitche idéer - som virker. Simon Elmes (kreativ direktør for feature og dokumentar på BBC Radio) vil på denne workshop fortælle om metoden og lære deltagerne principperne bag, så man kan få det fulde udbytte næste gang, man skal lave et nyt program, opfinde en konkurrence, producere et indslag eller en udforme en programstrategi.

Endeligt fortæller Morten Resen, at der på Radio Days bliver chance for at opleve ’Mads og Monopolet’ live i en 45 minutters eksklusiv udgave, hvor det er spørgsmål fra deltagerne på Radio Days, der bliver taget under kærlig behandling.

Man kan læse mere om Radio Days på www.radiodays.dk


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -