Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Multietnisk dag på Københavns Radio gav lytterstorm af vrede lyttere
Mandag 30. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nyhedsstrømmen lignede sig selv – men til gengæld var både musikken og udtalen af det danske sprog anderledes, da Københavns Radio for en dag gik i æteren med en multietnisk redaktion. Lytterne var rasende.
I forbindelse med Projekt Brobygger – om integration i Hovedstadsområdet – havde Københavns Radio fundet researchere, nyhedsoplæsere og studieværter fra syv forskellige lande, der stod for en hel dags udsendelser på DR’s regionalradio i København.

Allerede fra morgenstunden fik det en storm af vrede lyttere til at fare til telefonen, skriver JP København. Og selv om kritikken ikke kom bag på radiofolkene, var de rystede over den barske og rå tone, som karakteriserede mange af dem, der ringede ind. De klagede blandt andet over, at de ikke kunne forstå, hvad oplæserne sagde.

”Jeg vidste selvfølgelig godt, at der ville komme vrede reaktioner, men jeg er skuffet over, at der er så mange grove reaktioner. Jeg synes, at folk hellere skulle tænke, at vi for en dag ændrer en stokkonservativ måde at lave radio på. De skal jo nok få deres gamle radio tilbage, og det er beskæmmende, at der ikke er højere til loftet blandt københavnerne,” mener projektleder Gitte Hansen, Københavns Radio, der dog fik enkelte positive henvendelser i forbindelse med eksperimentet.

På den multietniske dag, der løb af stablen torsdag den 26. april, var syv frivillige med rødder i Malawi, Pakistan, Jordan, Sudan, Bosnien, Iran og Syrien ved mikrofonen i radioens lokaler på Østerbro. Her hjalp de med at udvælge og prioritere nyhedsdækningen og sad med ved mikrofonerne i både nyhedsudsendelser og resten af programfladen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -