Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioandagt-flytning mødes med hovedrysten
Lørdag 6. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Radio- og tv-nævnet er kommet ind på et vildspor og må snarest retledes”, siger KLF, Kirke & Mediers mediekonsulent Bo Torp Pedersen i en kommentar til nævnets diktat til DR om at flytte Morgenandagten og Højmessen. Venstres medieordfører Jens Rohde mener at det hele ligner en dårlig spøg og vil indkalde Kulturministeren til samråd om sagen. Kun Berlingske Tidende hilser afgørelsen velkommen.
Berlingske Tidende siger i en leder om sagen, at Radio og tv Nævnet skal roses, ”fordi nævnet holder øje med, om Danmarks Radio nu også respekterer de skræddersyede betingelser i den udbudsrunde, der gav dispositionsretten over den fjerde kanal til DR.”. Lederen i Berlingske afsluttes med at slå til lyd for en offentlig debat om, hvordan public service begrebet skal defineres og afspejles i udsendelserne pga. ”egenrådigheden i Danmarks Radio”.

Venstres medieordfører Jens Rohde er lodret uenig. Han siger: ”Det her må standses. Det er helt vanvittigt”. Han har samtidigt indkaldt fungerende kulturminister Johannes Lebech til samråd om sagen på tirsdag.

Nævnsformand Mogens Koktvedgaards får heller ikke roser fra KLF Kirke og Medier. Den store kristelige lytterforening kalder Koktvedgaards fremfærd og fortolkning af nævnets opgaver som kokset. Koktvedgaard beskyldes for at have skabt et nyt Radioråd, ”hvor man fra politisk eller statslig side blander sig i petitesser og redaktionelle dispositioner på DR”. KLF mener at det er en så grov misforståelse, at ministeren må skride ind.

Fra DR er der ikke mange kommentarer til sagen. DR’s er tydeligvis både rasende og frustrerede over Nævnets indgriben.

Radiodirektør Leif Lønsmann siger til de fire stiftstidender: ”Jeg har været 23 år i DR. Først havde vi et radioråd, der kunne forholde sig til programvirksomheden, men kun efterkritisk. Så fik vi en bestyrelse, som ikke kunne blande sig i programvirksomheden, men skulle ansætte ledelsen, Og nu har vi denne instans, som forudgående kan forholde sig til programvirksomheden”.

Koktvedgaard afviser fuldstændig den kritik om indblanding, som DR fremfører – bl.a. i generaldirektør Christian S. Nissens brev til Nævnet [se radionyt.com i går, hvor hele brevet er gengivet]. Koktvedgaard siger: ”DR har vundet retten til den 4. kanal i konkurrence med andre. DR har defineret en bestemt programflade, som man så ikke bare kan ændre”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -