Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kenneth Plummers sidste satsning
Onsdag 14. marts 2007
Af Knud Hyllested
 
Generaldirektør, Kenneth Plummer, sætter med sit spareudspil sin stilling ind på at vende udviklingen i det kriseramte DR med en erklæring om, at han ikke kommer til at stå for flere spareplaner.
Kenneth Plummer er, hvis det skulle vise sig, at hans og direktionens netop fremlagte spareplan ikke er tilstrækkelig, parat til at gå, skriver Børsen.

På spørgsmålet fra avisen om, hvorvidt han sætter sit job på spil, for at planen skal lykkes, svarer Plummer, at han ”i hvert fald ikke kommer til at stå for flere spareplaner i DR. Det er helt sikkert.”

Dermed har generaldirektøren sat hele sin prestige ind på med det fremlagte udspil at få vendt udviklingen i DR.

Besparelserne, der bl.a. betyder afskedigelser af 300 medarbejdere skal frigøre 300 mio. kr. årligt i de næste fire år til finansiering byggeriet i DR-Byen og DR’s public service forpligtigelser. I maj vil direktionen fremlægge en detailplan for, hvorledes besparelserne skal udmøntes, og den første fyringsrunde vil blive iværksat. Den næste kommer til september.

Professor i ledelse og strategi ved Handelshøjskolen i Århus, Anders Drejer, siger til Børsen, at Kenneth Plummer nu har en enestående chance for at foretage en prioritering af, hvad det er for nogle medarbejdere, han vil prioritere højest. ”I enhver organsiation er der nogle øb og bøv’er – hvorfor ikke skille sig af med dem nu,” siger Anders Drejer, der også mener, at DR’s ledelse bør lægge op til en debat om, hvad public service forpligtigelsen egentlig skal indebære, ”Hvad er vigtigst for dansk kultur, er det flere folkeviser, opera eller nyheder. Den diskussion har man ikke taget forud for besparelserne. Man kan ikke fyre 300 mennesker og samtidig erklære, at det ikke går ud over kvaliteten. Derfor er man nødt til at prioritere hårdt for at mindske skaderne,” pointerer Anders Drejer over for Børsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -