Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Seks store radioer dropper Copy-Dan: slut med gratis radio i kabelnet
Onsdag 17. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De seks store kommercielle radiostationer Radio 2, Nyhedsradioen 24-7, Radio Uptown, The Voice, Pop FM og Sky Radio forlader nu Copy-Dan og det betyder at disse radioer ikke længere frit kan udsendes i de mange store og små danske fællesantenneanlæg. Ændringen betyder ikke noget for TDC’s kunder, men for alle øvrige fællesantenneanlæg gælder nu, at der skal ske en særskilt betaling for at udsende de nævnte radioer over kabelnet – og der skelnes ikke mellem de landsdækkende kanaler og de lokale udgaver af de nævnte seks stationer.
Der var engang, hvor ethvert lille eller stort fællesantenneanlæg kunne nedtage hvilken som helst radiostation på en modtagerantenne og derefter retransmittere dette signal til abonnenterne i fællesantenneanlægget. Der skulle ganske vist betales et beløb til Copy-Dan, men det betød ikke noget om antenneforeningen valgte f.eks. 4 eller 6 forskellige lokalradioer. Der var også en gang hvor enhver radiostation var glade for at få flere potentielle lyttere ved at en radioen blev udsendt via så mange fællesantenneanlæg som muligt. Men sådan er det slet ikke mere. Nærmest tværtimod.

Radioprogrammer er nu blevet en handelsvare.

TDC betaler hvert år store millionbeløb til Clear Channel, SBS og Sky Radio for at få lov til at videreudsende Radio 2, Uptown, Nyhedsradioen 24-7, The Voice, Pop FM og Sky Radio på TDCs landsdækkende kabelanlæg. Tingene hænger imidlertid ikke sammen rent konkurrencemæssigt, hvis de uafhængige antenneforeninger uden videre og til en meget lavere pris kunne anvende de lokale versioner af f.eks. Radio 2 og The Voice på de lokale antenneforeningers kabelanlæg. Sådan har det været hidtil, men det er der nu sat en stopper for.

Radio 2, Nyhedsradioen 24-7, Radio Uptown, The Voice, Pop FM og Sky Radio er ude af Copy-Dan og opkræver nu selv en betaling for videredistribution af deres radioprogrammer, og som ”agent” til denne pengeopkrævning har man hyret TDC Kabel TV.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -