Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


VW radio udtryk for ny tendens
Tirsdag 1. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Man kan godt trække på skulderen af den nye web-radio fra den tyske bilfabrik VW, men VW er givetvis blot den første af en lang række virksomheder der vil gøre det samme. Ole Damgaard, redaktør for nye medier i DR Radios chefredaktion, advarer mod at dette kan blive en virkelig udfordring for alle radiostationer.
Nu er det ikke længere nok at sælge biler til verdenspublikummet. VW har taget den ultimative konsekvens af den reklamepopularitet, de har opnået gennem at anvende populærmusikken i deres tv- og biografreklamer: Som beskrevet tidligere i dag har VW åbnet sin egen RadioVW på nettet. Et pop-site, hvor man 24 timer i døgnet kan høre populærmusik indenfor alle genrer. Iblandet reklame-omtaler af VW´s produkter.

"Selve radioen er ikke særlig interessant" siger Ole Damgaard til radionyt.com. "Ringe teknologi, dårlig grafik og en musikprofil, der vil nå alle og dermed når ingen."

"Men fænomenet er interessant", mener Ole Damgaard der til dagligt beskæfter sig med de nye medier - herunder internettet - i DR Radios chefredaktion. Han mener at den nye VW radio er et markant bevis på de forudsigelser, som mange indenfor E-branchen har fremsat indenfor det seneste årstid: At lave radioprogrammer er ikke længere forbeholdt radioudbyderne.

"Med den lette tilgang til internet-radiomediet skal vi vente, at det kommer til at vrimle med radioudbydere, der forsøger at udnytte populærmusikken til at lave kanaler, der tiltrækker et publikum til en musikprofil - og dernæst lader deres budskab glide med ned", fastslår Ole Damgaard og konkluderer, at denne udvikling virkelig er en udfordring for alle radiofonier, der har den stik modsatte tilgang til mediet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -