Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Driftstilskud til lokalradio uddelt for 2006 - Bent Hansen scorer som sædvanligt kassen
Torsdag 20. april 2006
Af Eric Larsen
 
Mediesekretariatet har offentliggjort Radio- og tv-nævnets fordeling af driftstilskud for 2006. Nye og skrappere regler har gjort støttebeløbene mere ensartede, og samtidig er der - på papiret - strammet op overfor forsøg på at hæve støtte for løbende genudsendelser. Ikke desto mindre er det denne gang lykkedes for Bent Hansen og hans Kommunikationscentret i København at slå alle rekorder for tildelte støttebeløb – og andre stationer holder sig heller ikke tilbage for at lave krumspring, når der er udsigt til ekstra midler.
Puljen med driftstilskud for lokal radio og tv udgør i 2006 knap 33 mio. kr. Heraf blev 2 mio. kr. øremærket til en særlig pulje med ekstra støtte til handicap- og studentermedier.

Som udgangspunkt kan en station få 189,30 kr. pr. times udsendelse – men man kan maksimalt få støtte til 15 timers udsendelse pr. uge. Det betyder, at langt de fleste sendetilladelser modtager et standardbeløb for 2006 på 143.750 kr. Driftstilskuddet er ”alt inklusive” – dvs. der uddeles ikke længere særlige programtilskud.

Reglerne for støttetildeling har også fået en opstramning. En station må - for at være støtteberettiget i 2006 - IKKE have nogen form for reklameindtægter! Gaver og støttebeløb fra lytterne accepteres dog.

Kravene til selvstændig programvirksomhed er også blevet strammet. En station må gerne sende genudsendelser – men de må ikke indgå i beregningsgrundlaget. For at sikre, at der ikke gives støtte til endeløse genudsendelser, skulle der med ansøgningerne indsendes detaljerede programplaner. Endelig kan verserende eller afsluttede sager om overtrædelse af medieansvarsloven betyde, at der ikke kan opnås støtte.

Nu kunne man så tro, at de senere års topscorer i støttebeløb, Kommunikationscentret v/ Bent Hansen, ville blive ramt på pengepungen af de nye regler. Men nej! En række sendetilladelser med tilknytning til fagbevægelsen, der alle sender fra Kommunikationscentret på Hammershusgade 15 i København, vil over én kam modtage standardbeløbet på 143.750 kr. hver.

Sendesamvirket 'Station Amager' (FM 103.4), der udmærker sig ved at sende timevis af non-stop musik - tilmed uden stations-ID - modtager alene for 4 stk. sendetilladelser 575.000 kr. For dette beløb kan lytterne ifølge programplanen på www.stationamager.dk glæde sig til bl.a. 'Morgenmusik', 'Frokostmusik', 'Eftermiddagsmusik', 'Populærmusik' og 'Fyraftenmusik'.

Andre musikbaserede lokalradioer med et lignende antal sendetimer pr. uge, men som kun er i besiddelse af én sendetilladelse, må ærgre sig grusomt.

På Frederiksbergs FM 92.9 har Radio Storkøbenhavn/FTF-Frederiksberg (og dermed Bent Hansen) overtaget den nu lukkede Radio Falcons sendetid. De borgerlige morgenprogrammer er dermed blevet udskiftet med non-stop magasinprogrammer fra Bent Hansen og den socialdemokratiske fagbevægelse, af den type der kan læses om på stationens hjemmeside http://www.faem.dk/infosider/radiostorkobenhavn.html.

De 2 stk. socialdemokratiske sendetilladelser modtager i alt 287.500 kr. Det er det samme beløb, der også gives til Bent Hansen på Station København/FTF-København på FM 102.9 for (gen)udsendelse af nøjagtig de samme magasinprogrammer. Hertil kommer den lille GLR i Gentofte, der modtager 47.917 kr. Også fra Bent Hansens Kommunikationscentret. Desuden sender 3 små indvandrerstationer, Somali Radio, Radio Raja/Aap Ki Awaz og Dobre Vibracije, fra Kommunikationscentret. Alle 3 modtager, ligesom Kommunikationscentrets tv-station, Station Øresund, standardbeløbet på kr. 143.750.

Alt i alt vil Radio- og tv-nævnet sende checks til Kommunikationscentret for 1.772.917 kr. – en fremgang på næsten en kvart mio. kr. i forhold til sidste års støttebeløb.

Den særlige støttepulje til handicap- og studenterradioer betyder et noget højere standardbeløb til disse. Universitetsradioen i København, Radioti på Frederiksberg, OSR og UFM i Odense, samt Studenterradioerne i Århus og Aalborg modtager hver 260.255 kr. i støtte for 2006. De ingeniørstuderende bliver dog ekstra forgyldt. Deres radiostation XFM har sendetilladelse i både Lyngby og København, og kan derfor hæve det dobbelte beløb: 520.510 kr. – også selv om der er samsending af morgenradio, og programplanens oftest sendte udsendelse er 'Musique Automatique' - jf. www.x.dtu.dk

UCB Danmark, med rødder i Pinsebevægelsen, er også med helt i toppen på listen over tildelt støtte for 3 sendetilladelser, jf. www.ucb.dk. 3 x standardbeløbet til henholdsvis UCB Amager, Natradioen New FM (begge FM 103.4) og Rhema Radio (FM 106.3) indbringer 431.250 kr.

Ellers er der på listen over uddelt støtte en lang række adresser, der modtager dobbelt støtte pga. 2 sendetilladelser i samme radiohus. Det gælder f.eks. Radio Kattegat/2’eren, Radio Unicorn København/Frederiksberg, Radio Østsjælland/Young FM, Odder Weekendradio/Radio Raptus, og AmagerLands Lokalradio/Øen Amagers Lokalradio. For sidstnævntes vedkommende kan man endda på de 2 hjemmesider www.amagerlandslokalradio.dk og www.oenamagerslokalradio.dk se genbrug af det samme foto, med den samme studievært, i det samme studie. Til gengæld smiles der bredt – for dobbelt støtte er lig med kr. 287.500 i 2006.

Den komplette oversigt over uddelt støtte kan ses på http://www.mediesekretariatet.dk/stprojekter.htm


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -