Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio ABC melder sig ud af KOMM - og smækker med døren
Tirsdag 9. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio ABC har meldt sig ud af brancheorganisationen KOMM, og følger dermed med den stribe avis-ejede lokalradioer, der meldte sig ud af KOMM efter avisradioernes mislykkede forsøg på - ved den seneste generalforsamling - at sætte sig på bestyrelsen i KOMM. ABC melder sig ud i forbindelse med KOMMs høringssvar, som ABC ikke kan tilslutte sig og som ABC finder, er ren SBS-politik. Samtidigt med udmeldelsen, siger Radio ABCs adm. direktør Ole Søndergaard direkte, at formand for KOMM, Carsten Warming ”sidder på et lånt mandat”.
Carsten Warming sidder i KOMM som repræsentant for Radio MEGA. Samme Radio MEGA blev i maj måned overtaget af netop Radio ABC sammen med Politikens Lokalaviser. Ole Søndergaard siger til radionyt.com, at Radio MEGA indtil videre fortsætter i KOMM, selv om Radio ABC og dets øvrige stationer (Radio Skive, Radio Alfa og Solo FM) har meldt sig ud. Radio Mojn var i forvejen udmeldt af KOMM for nogle år siden. Men Søndergaard mere end antyder, at det sikkert kun er et spørgsmål om tid inden Warming enten må forlade KOMM eller lade sig repræsentere af en anden radiostation.

”I forvejen gør Carsten Warming jo alligevel som SBS siger, så det bliver nok ikke svært at finde en SBS-station, som Carsten Warming kan repræsentere”, siger Ole Søndergaard.

Carsten Warming siger til radionyt.com, at han må tage Radio ABCs beslutning om udmeldelse til efterretning, og siger: ”Det hele handler om, at Radio ABC mente, at der skulle indsendes et fælles høringssvar fra KOMM og avisradioerne. Da dette blev afvist af KOMM – fordi KOMM ønskede at holde fast i de principper om fri networking og mere mangfoldighed, som KOMM har arbejdet for siden begyndelsen af 90’erne - ville ABC selv afgive eget høringssvar, og traf derfor beslutning om at forlade KOMM”.

Om Ole Søndergaards udtalelse om, at Carsten Warming ”sidder på et lånt mandat”, siger Warming, at det er nyt for ham. Warming afviser at spekulere i, hvad der vil ske, hvis Radio MEGA udmeldes af KOMM, men pointerer, at han er valgt til formand for KOMM, for at varetage den samlede branches interesser - og derfor ikke kan sidde og tænke på egne særinteresser.

Med Radio ABCs udmeldelse er SBS’ dominans af KOMM blevet endnu mere markant. Avisradioernes udmeldelse efter KOMMs generalforsamling i april måned betød iflg. Carsten Warming , at omkring 15 medlemmer meldte sig ud, og Warming erkender, at et meget stort flertal af medlemskredsen i KOMM i dag udgøres af stationer der enten er ejet af SBS eller i samarbejde med SBS. ”Men KOMM fører ikke SBS politik. Vi fastholder og arbejder for de samme principper, som vi har gjort hele tiden og som vil gavne hele branchen og hele markedet. Vi vil fortsætte arbejdet for større mangfoldighed, hvilket vil give kommerciel lokalradio i Danmark de bedste betingelser”, slutter Carsten Warming.

Ole Søndergaards bestyrelsespost i KOMM overtages af Radiochef Peter Bruun Hansen fra VLR i Vejle.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -