Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nye musik-kanaler fra DR på Internettet
Torsdag 4. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Med flere radiokanaler - på FM, DAB og Internettet - er det blevet lettere for lytterne at finde den musik, de søger. Men der er en række genrer, der forsømmes af de kommercielle radiokanaler, og som DR kun kan sende i begrænset omfang på de fire FM-kanaler," siger radiodirektør for DR Leif Lønsmann. Derfor tester DR en række nye musikkanaler indenfor de genrer, som til dagligt kun har lidt sendetid i DRs radiokanaler og som sjældent høres på de kommercielle stationer. Således vil verdensmusik, folkemusik, elektronisk musik og dansktop få hver sin egen radiokanal.
"Musikere og lyttere med en særlig interesse - hvad enten det er barokmusik, dansk-top eller ekstrem hiphop - beder os tit om at sende mere af netop deres musik på de tidspunkter, hvor de har mulighed for at lytte med. Alle disse lyttere kan vi nu komme i møde takket være de nye digitale muligheder. Samtidig støtter vi de musikgenrer, som har svært ved at nå frem til publikum gennem pladeselskabernes, butikkernes og reklameradioernes kommercielle filter", siger Lønsmann.

De nye kanaler vil blive præsenteret og testet på DRs Netradio (www.dr.dk/netradio) i forbindelse med en række musikalske begivenheder i efteråret.

Den 19. - 21. august afholder DR "Public service-festival" for moderne elektronisk musik. Fredag og lørdag aften vil lytterne kunne høre transmissioner fra arrangementet på P3, men for dem, der vil have det hele med, vil DRs netradio sende elektronisk musik hele døgnet.

Senere i august gælder det verdensmusikken og folkemusikken. Det sker forbindelse med den årlige Tønder festival, hvor DR vil supplere transmissionerne på P2 og P4 med folkemusik og verdensmusik på Internettet døgnet rundt. Derefter folder rocken sig ud på både FM og netradioen i anledning af Århus festuge og senere i september bliver den musikalske spændvidde øget med nye tilbud indenfor den klassiske musik i tilknytning til pladebranchens klassiske prisfest DMA Klassisk den 25. september.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -