Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR forbedrer trafiknyhederne
Mandag 17. marts 2003
Af Karsten Jensen
 
DR har fået Rambøll Informatik til at udvikle et nyt it-system, der skal give bedre, hurtigere og mere aktuel trafikinformation der med tiden bliver mere geografisk målrettet. I det nye system, der netop er blevet implementeret, er radioen det vigtigste medie, men i fremtiden ikke det eneste.
Trafiksystemet indsamler trafikdata fra DSB, Banestyrelsen, busselskaber som HT, SAS, trafikrapportører, politi m.v. Det integrerer og samler data fra disse dataleverandører i en central trafikdatabase, hvorfra informationerne videredistribueres til relevante medier. Det nye trafikinformationssystem anvendes i øjeblikket på de ni regionale radiostationer, der udsendes via FM.

I løbet af foråret bliver systemet udbygget med serviceydelser, der gør en individuel og geografisk målrettet trafikinformation mulig, og danskerne vil kunne abonnere på selektive trafikmeldinger, eksempelvis på mobiltelefonen eller på en hjemmeside. Fremtiden tilbyder, at man individuelt kan tilmelde sig en bestemt service om et bestemt geografisk område og i det ønskede medie.

"Visionen er 'den alvidende trafikguide', der hjælper folk med relevant information fra de tager hjemmefra - til de er hjemme igen", siger DRs trafikkoordinator Allan Kongsted og fortsætter: "Flere nye medier er som skabt til en hurtig og målrettet trafikservice, og dem skal DR naturligvis benytte. Trafikservice skal altså ud via mange kanaler, selv om radioen naturligvis stadig er det vigtigste medie".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -