Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiofolk i byråd
Torsdag 22. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Michael Juul Sørensen, Kurt Helge Andersen, Søren Revsbæk, Søren Clausen og Allan Rathjen er blevet indvalgt i byrådene i hhv. Frederiksberg, Randers, Næstved, Grindsted og Esbjerg kommuner. Til gengæld blev det ikke til en byrådspost til Heino Juhl og Niels A. Holst i Frederiksberg og Rønde kommuner.
Den mangeårige radiomand, Michael Juul Sørensen, blev ved kommunalvalget tirsdag genvalgt til byrådet på Frederiksberg. Han var opstillet for de konservative som nr. 11 og blev med 7. flest stemmer blandt de konservative valgt som nr. 13 til byrådet på Frederiksberg. Michael Juul fik 221 personlige stemmer.

Studievært og medarbejder på Østjyllands Radio, Kurt Helge Andersen, er tilbage i kommunalpolitik. Han startede som medlem af Retsforbundet og har siddet i byrådet i Randers i flere år for Venstre, hvor han var gruppeformand indtil for et år siden. Ved kommunalvalget tirsdag stillede Kurt Helge Andersen op som nr. 2 på den nye lokalliste, Randers Listen, der i stor udstrækning består af tidligere socialdemokrater. Den nye liste fik et meget flot valg og Kurt Helge blev med 417 personlige stemmer valgt til Randers byråd.

Stationsleder på Næstved Lokalradio, Søren Stabell Revsbæk, stillede op til byrådet i Næstved og blev genvalgt. Han fik hele 1.766 personlige stemmer, hvilket var det højeste personlige stemmetal på Venstres liste – og det på trods af at Søren Revsbæk var opstillet nederst på Venstres liste. Revsbæk har i den tidligere byrådsperiode været viceborgmester og formand for Ejendomsudvalget. Op til valget var han udset til at være spidskandidat for Venstre og partiets borgmesterkandidat, men han måtte trække sig fra posten, da han var sigtet for dokumentfalsk i sin egenskab af formand for Ejendomsudvalget. Sagen drejede sig om tilskud til nogle lokale vindmøller, men retssagen blev afgjort dagen før valget med en frikendelse – og Revsvæk opnåede altså et meget flot valg.

Venstre fik også et godt valg i Grindsted og gik frem fra 6 til 9 mandater. Med 110 personlige stemmer betød det at Venstres nr. 3, Søren Klausen, blev nyvalgt til det nye byråd i Grindsted. Søren Klausen er tidligere stationsleder på Radio 5 og arbejder nu på Skala FM i Kolding.

Det gik også fint for den tidligere nyhedsjournalist på Radio Victor, Allan Rathjen, der stillede op til byrådet i Esbjerg for Socialdemokratiet. Han var opstillet som nr. 8 på Socialdemokratiets liste, og med et personligt stemmetal på 378 stemmer opnåede Rathjen valg.

Knap så godt gik det for Radio Mega’s Heino Juhl. Han stillede op til byrådet på Frederiksberg for Venstre, men fik med 49 stemmer ikke plads i byrådet på Frederiksberg.

Det var Niels A. Holst fra DWR-Radio Rønde heller ikke i nærheden af. Han stillede op som nr. 5 for Det Konservative Folkeparti i Rønde, men de konservative opnåede slet ikke repræsentation i Rønde byråd. Niels A. Holst fik 9 personlige stemmer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -