Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NPR er inspiration for ’Radio Møller’
Torsdag 19. august 2010
Af Karsten Jensen
 
Den kommende konkurrent til P1 – også kaldet Radio Møller – bliver måske inspireret af den offentlige amerikanske National Public Radio (NPR), som DR tidligere har retransmitteret på en af deres mange DAB-kanaler.
Nogle danske lyttere er måske bekendte med den amerikanske NPR da DR i 2008 gav lytterne mulighed for at følge valgkampen i USA - og hvad folk i USA ellers talte om. DR sendte i tre uger NPR på DAB-kanalen DR Politik og NPR er formentlig inspirationskilden som model for FM4.

Det såkaldte FM4-udvalg, der står for at udarbejde kravene til den nye landsdækkende kanal, offentliggør i næste uge tre scenarier for kanalens fremtid.

Og her forventes NPR’s tilgang til radiomediet altså at have sat sit klare aftryk. Den nye radiokanal skal dog først endelig godkendes af regeringen og forligskredsen, før den efter planen skulle være klar til at fylde æteren fra den 1. november 2011, skriver Journalisten.dk.

Undervejs har FM4-udvalget haft besøg af en amerikansk ekspert i radioformattering fra firmaet "P1 Research", som leverede et oplæg om forskellige public service-radioer - herunder Canadian Broadcasting og så netop også NPR, skriver Journalisten.dk.

FM4-udvalgets formand, Suzanne Moll, har tidligere udtalt til Journalisten.dk, at den nye kanal ikke bliver en klon af DRs P1:

”Det ville være åndssvagt, hvis man lavede noget, som lignede P1, for så ville man bare få to radiostationer, der begge var smalle, og som kæmpede om de samme lyttere. Det skal snarere være en konkurrent til både P1 og P2, men den må meget gerne ramme et yngre publikum,” sagde hun og tilføjede, at alle spekulationer om, at norske P4 skulle være forbilledet, er helt forkerte.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -