Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs nye radiokanal 'P6 Beat' i luften i dag
Mandag 11. april 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I dag kl. 07 går den officielle start på DRs nye radiokanal P6 Beat, der kan høres på DAB og på nettet. Fra begyndelsen vil der være seks timers direkte radio dagligt med Camilla Jane Lea og Carsten Holm. Dertil kommer en række forproducerede programmer. Den nye kanal er drevet af passion for musik, og skal først og fremmest udfordre lytterne musikalsk – med musik udenfor mainstream-musikken. Det siger redaktør i DR Medier, digital radio, Rune Born Schwartz til radionyt.com.
P6 Beat begynder dagen - mandag til fredag - med ’Camillas Morgen på P6 Beat’ kl. 7-10, kl. 12-13 er der en lytterhitliste, og kl. 15-18 er der ’Offbeat’ med Carsten Holm (fredag dog i stedet med de to Barometer-værter Lucia Odoom og Alicia Jordanova). I aftentimen og i weekenderne er der en række specialprogrammer, som i flere tilfælde også genudsendes. Resten af tiden er der non-stop.

”Vi prøver at prioritere formidling og direkte radio. Radio der siger noget,” forklarer Rune Born Schwartz, men erkender samtidigt, at den nye radiokanal skal laves inden for DRs eksisterende radiobudget. Og derfor er der ikke råd til mere direkte radio fra starten, men ”nu sætter vi et skib i søen – som vi er virkeligt stolte af,” fortsætter han, og understreger, at der løbende vil blive udviklet på programmerne, ”og vi vil hele tiden have fokus på at lave så meget radio, og så god radio for licensmidlerne som muligt”.

P6 Beat har ladet sig inspirere af udenlandske kanaler. Rune Born Schwartz har bl.a. kigget nærmere på kanaler som BBC 6 Music i Storbritannien, Nova FM i Frankrig og East Village Radio fra New York, USA, og synes, at de laver god radio. Ikke mindst BBC 6 Music, men de har så også et budget, der er mange, mange større end P6 Beat.

I udformningen og formateringen af P6 Beat har det været et vigtigt element, at den nye kanal, skulle passe til lytternes hverdag – i højere grad end de fleste udenlandske inspirationskilder. Selv om P6 Beat er et snævert brand og kanal, så har det været afgørende, at der blev tale om en moderne radiokanal. En kanal, der gør brug af den radiofaglighed, der er opbygget i DR. ”Vi smider ikke al viden ud om, hvordan man laver radio,” understreger Rune Born Schwartz, - bare fordi der er tale om en kanal med rytmisk musik, der som et af sine vigtigste formål har at grave et spadestik dybere, end det sker så mange andre steder.

”Det har været en kæmpe udfordring at opbygge P6 Beat, og vi har bl.a. snakket meget, om det ikke rent musikalsk blev en rodebutik,” siger Rune Born Schwartz videre til radionyt.com og svarer selv: ”Jo, det kunne det godt blive, men det handler om at udfordre folk”.

Han frygter ikke, at P6 Beat bliver en fiasko som DR X: ”DR X skete på et andet tidspunkt i udviklingen af digital radio, og DR X skulle lægge sig imellem andre kanaler rent målgruppemæssigt. P6 Beat er noget helt andet – noget der handler om musikken og kærligheden til musikken, og så med et helt andet aldersmæssigt spænd” .

Rune Born Schwartz afviser at sætte tal – hverken i reach eller share – på den nye radiokanals succeskriterium. ”Det handler om, at P6 Beat skal give mening. På den lange bane skal kanalen blive det vigtigste fællesskab – et samlingspunkt – udenfor mainstream musikken. Det skal være sådan, at lytterne går til P6 for at få noget inspiration,” forklarer Rune Born Schwartz.

Studieværterne kommer i høj grad til at spille den musik, som de selv brænder for. Men P6 vil også bruge musikstyring som et redskab for at sikre et attraktivt flow. ”Vi vil bruge musikstyring som et redskab, men radioen laves af mennesker,” siger Rune Born Schwartz; ”Der bliver ingen rigide regler om, hvor mange procent, der skal være fra playlisten, og hvor mange procent værten selv vælger. Der bliver dog en regel om, at mindst 30 pct. af musikken skal være dansk.”

Og så bliver det meget forskelligt, hvordan fordelingen af ny og gammel musik vil være i programmerne.

Hvis Rune Born Schwartz skal fremhæve ét af specialprogrammerne på P6 Beat, bliver det programmet ’Album’ lørdag kl. 13-15 (med genudsendelse tirsdag kl. 18), hvor Ralf Christensen og Kristian Leth gennemgår ét helt album – mens det spilles, lidt som når man kommenterer en fodboldkamp. ”Det lyder tørt, men jeg er utroligt imponeret. Radio er tit noget flygtigt, noget man glemmer – men her er der virkelig tale om noget substantielt. Et musikalsk mesterværk, der gennemgås og formidles af dygtige studieværter”.



Læs mere om P6 Beat her:
http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2011/04/10/234355.htm

P6 Beats nye hjemmeside kan findes her:
http://www.dr.dk/p6beat


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -