Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: DAB truer ikke lokalradio
Torsdag 14. oktober 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er forkert, at en indførelse af DAB vil true de lokale radiostationer og dermed ytringsfriheden. Der vil i stedet ske en revitalisering af norsk radio. Det mener markedsansvarlig i Digitalradio Norge, Jarle Ruud.

I den ophedede norske debat i forbindelse med 'Ja til radio'-kampagnen er det flere gange kommet frem, at lokalradiobranchen ville være truet i forbindelse med en overgang fra FM til digital radio. De fleste radiostationer har for dårlig en økonomi til at klare et sådant teknologiskift, blev det hævdet, og dermed ville ytringsfriheden være truet. Påstandene kom på trods af at størstedelen af den norske radiobranchen - gennem Digtalradio Norge - har ytret ønske om, at de små lokalradioer skal kunne fortsætte på FM. Hvis det sker, vil de svageste få rigtig god tid til en omstilling, skriver Jarle Ruud i et indlæg i Kampanje.

De øvrige aktører er hovedsagligt radiostationer, som kan klare at skift, hvis viljen er til stede.

Derudover findes der en distributionsform, som bliver mere og mere aktuel for de mindste aktører, fremhæver Jarle Ruud. Nemlig distribution udelukkende på internettet.

Dermed findes der altså valgmuligheder for lokale stationer, og det er derfor svært at se, hvordan ytringsfriheden skulle være truet.

Jarle Ruud skriver videre, at lokalradioens betydning for norsk radio ikke skal undervurderes, men at disse også må være omstillingsparate. At skåne dem fra at skift til DAB vil være at gøre dem en bjørnetjeneste, som over tid vil degradere radiomediet.

Uden den øgede mangfoldighed som DAB vil give nordmændene, er det iflg. Ruud svært at se, at radiolytningen i fremtiden skal kunne holde stand over for en stadigt stigende konkurrence fra andre medier. Fem til seks kanaler på FM-radioen, som er realiteten i store dele af Norge, er ganske enkelt for lidt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -