Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Gang i salget af DAB-radioer
Onsdag 25. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både salget og udbuddet af DAB radioer i Norge voksede væsentligt sidste år. Der blev solgt ca. 51.000 DAB-radioer i Norge - mere end tre gange mere end de forventede 15.000 modtagere. 4.000 DAB radioer fandt vej til bilerne.
DAB Danmark oplyser, at den norske public service station NRK forventer, at der sælges op imod 1 million DAB Radioer inden 2010. Digitalradioutvalget i Norge vil nu studere det tilfredsstillende resultat nærmere og formentlig revidere målene for 2006.

En ny undersøgelse foretaget af TNS Gallup i Norge viser, at 131.000 personer nu har adgang til DAB radio hjemme eller i bilen.

315.000 personer siger, at de har planer om at købe en DAB Radio indenfor det næste års tid. 9 ud af 10 er tilfredse med deres DAB Radio fortæller forskningsleder, Knut Arne Futsæther, TNS Gallup i Oslo til dab.radio.dk.

"Vi er yderst tilfredse med udviklingen i salget. Vi er i en tidlig fase og derfor er det glædeligt, at lytterne og markedet allerede kvitterer med at købe fremtidens radio i betydeligt større omgang, end vi havde grund til at forvente. Det positive udvikling på DAB markedet i udlandet, smitter også af på det norske marked og giver et større udbud af produkter til forbrugerne. Alt i alt skaber dette en godt fundament for at arbejde videre med at udbygge og styrke sendenettet samt at udvikle nye kanaler", siger Hans Petter Danielsen, leder af Digitalradioutvalget i Norge.

Også i NRK er man iflg. radiodirektør Øyvind Vasaasen tilfredse med udviklingen: "Myndighederne har lagt op til en brugerstyret overgang fra analog til digital radiodistribution og vi (NRK) er nu sammen med lytterne i gang med at opdyrke markedet for digitalradio her i landet. Norge er i en gunstig position fordi, der er bred enighed mellem indholdsaktørerne,
kanaludbyderne og salgsleddet om at etablere DAB digitalradio som en ny hovedplatform for radio. Vi ser nu de første positive resultater af det samarbejde".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -