Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio nægter at følge loven
Torsdag 24. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Iflg. lov om radio- og fjernsynsvirksomhed er radiostationer "forpligtet til at meddele radio- og tv-nævnet de oplysninger, udlevere de dokumenter m.v. og afgive de skriftlige udtalelser, som forlanges af nævnet". Men det nægter TV 2 Radio, iflg. Fyens Stiftstidende. Nævnet har bl.a. forlangt, at TV 2 Radio skal opgøre det "tidsmæssige omfang af nyhedsmagasiner", men det vil TV 2 Radio ikke. "Jeg kan ikke sidde med et stopur hver eneste dag", siger TV 2 Radios Jens Rohde.
Radio- og tv-nævnet tvivler på, at TV 2 Radio overholder de vilkår der findes i sendetilladelsen og som bl.a. handler om omfanget af nyhedsudsendelser. Stationen er forpligtet til at sende mindst én times nyhedsmagasin dagligt - uden musik og uden reklamer.

Nævnet har derfor bedt TV 2 Radio om at præcisere, hvilke programmer, stationen medregner som nyhedsmagasiner - og har samtidigt bedt radiostationen lave en opgørelse af det tidsmæssige omfang af nyhedsmagasiner i uge 10 og 12.

TV 2 Radio reagerede på den henvendelse ved at bede nævnet om "præcise beskrivelser af programformater, som kan godkendes".

Men det ville nævnet så til gengæld ikke svare præcist på. Det "må bero på en konkret vurdering". Nævnet har samtidigt gentaget kravet om en tidsmæssig opgørelse af nyhedsmagasinerne i uge 10 og 12. TV 2 Radio skulle svare senest i mandags - men det har TV 2 Radio afvist, og bedt nævnet droppe sine krav.

Adm. direktør for TV 2 Radio Jens Rohde siger til Fyens Stiftstidende om sagen: "Faktisk har vi tidligere sendt en redegørelse for, hvad vi har tænkt os at sende, og om Radio- og tv-nævnet kunne godkende det. Men de ville ikke give os en forhåndsgodkendelse, og så kan vi heller ikke på forhånd redegøre for, om vi vil overholde kravene". Og videre: "Vi anerkender ikke, at vi ikke skulle leve op til vores sendetilladelse, men nu må al tvivl være elimineret".

Der er fortsat musik i TV 2 Radio's nyhedsmagasin 'Nyhedsministeriet', men TV 2 Radio har dog nu droppet reklamerne i programmet.

Når lokale radiostationer ikke har efterkommet krav fra Radio- og tv-nævnet har det i værste fald medført, at sendetilladelsen er blevet inddraget.

Formand for Radio- og tv-nævnet, Christian Scherfig, vil ikke "gisne om udfaldet" i dette tilfælde. Men siger til Fyens Stiftstidende, at TV 2 Radio - som alle andre stationer - er forpligtet til at efterkomme pålæg fra nævnet. "Og hvis de ikke gør det, er det i strid med loven", udtaler han.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -